Szülinapot ünnepeltek a Szépkor tagjai

Szülinapot ünnepeltek a Szépkor tagjai
2016. July 25.
Újabb rendezvénnyel örvendeztette meg tagjait az érmihályfalvi nyugdíjasok egyesülete, a Szépkor. Szombaton, július 23-án, születésnapi „bulira”hívta tagjait, ugyanis a 4. szülinapját ünnepelte. Boros József idézi fel az esemény jó hangulatát.
/vlm/Image/Show/84/

Úgy tűnik, hogy már hagyománnyá vált az évenkénti szülinapi buli megszervezése. Talán nem is annyira meglepő, hogy több mint 100 ember jelent meg a Művelődési Ház nagytermében, és nem bánta meg senki, hogy eljött, hiszen remekül érezte magát mindenki. Megszokott dolog az is, hogy megtisztelte a jelenlevőket Nyakó József polgármester, Karsai Attila alpolgármester és dr.Turucz Mária városi tanácsos is, akik hamar átvették a hangulatot, és önfeledten táncoltak a többiekkel együtt. Köszöntőjében a polgármester elmondta, hogy egyedi jelenség az ilyen tevékenység a környéken, sőt, akár Bihar megyében is, ugyanis másutt szinte lehetetlen megmozgatni ennyi idős embert. Ugyanezt a gondolatot vitte tovább az alpolgármester is, aki annak örvendett, hogy annyi új arcot lát a teremben.

A következőkben az Érmihályfalvi Bartók Béla citerazenekar szórakoztatta a közönséget régi szerelmes-és katonadalokkal, aztán pedig, a szervezők felkérésére, Boros József alapító tag köszöntötte az ünneplőket két saját költeménnyel és egy operett slágerrel, amivel sikerült megteremtenie a gondtalan szórakozás hangulatát.

Az ebéd is hamar megérkezett, s a szakácsnők beseperhették a rengeteg köszönetet és elismerést a munkájukért, ugyanis ők is az egyesület aktív tagjaiként sütöttek-főztek.

A felfogadott egyszemélyes zenekar által játszott dallamok hamar kicsalogatták a résztvevőket az asztalok mellől, akik táncra is perdültek. Persze, most is szembetűnő volt a férfiak hiánya.

Megszámoltam: összesen 8 férfi volt jelen, de hát, úgy látszik, hogy ez a természet rendje, a férfiak kevesebb ideig élnek, de biztosan megvan ennek is a logikus magyarázata. Az eredeti ülésrend hamar felbomlott, barátok és ismerősök egymásra találtak, köszöntötték egymást, és táncra perdültek egymás partnereivel.

Legközelebb közös buszkirándulásra várják a tagokat, amikor Budapest látványosságaival ismerkednek meg, amelyre azonban, úgy tudom, hogy már alig vannak helyek.

Mindenesetre így, mintha könnyebben telnének a nyugdíjas évek.

Boros József

Keresés