Szülőföldön magyarul: már nem kell sokat várni az oktatási támogatásokra

Szülőföldön magyarul: már nem kell sokat várni az oktatási támogatásokra
2019. October 1.
Az eddigi évekhez képest idén szokatlanabbul alakult a Szülőföldön magyarul program menetrendje, de a kifizetésekre már nem kell sokat várni, ígérik a lebonyolítók.

Mint ismert, idén jóval később, március 22-én hirdették meg a pályázati kiírást a program keretében. Szeptember végét írunk, és a kifizetések még nem érkeztek meg a támogatást igénylő szülők számlájára, azonban a program koordinátora azt ígéri: már nem kell sokat várni, és az összeg eljut az igénylőkhöz.

Ady-Kovács-Ferenczi Noémi a Székelyhonnak mondta el, hogy valószínűleg egy-két héten belül elkezdik folyósítani a támogatásokat. A késői meghirdetés miatt idén kevesebb pályázat érkezett Erdélyből, mert volt, aki azt hitte, hogy már lejárt a határidő, de sokan azt is hitték, hogy idén egyáltalán nem hirdették meg az oktatási támogatásokat, tájékoztatta korábban portálunkat a programkoordinátor.

Idén összesen 139 737 pályázat érkezett Erdélyből, ebből 139 085 az oktatási-nevelési és 652 a hallgatói támogatásra vonatkozik. Tavaly összesen 145 884 igénylést számoltak. Az oktatási-nevelési támogatás összege idén is 22 400 Ft (körülbelül 336 lej), a hallgatói támogatás összege pedig 2 800 Ft (körülbelül 42 lej).

A támogatások kiosztása két körben fog történni: egy-két héten belül azokét folyósítják, akik teljes pályázatot küldtek, majd azokét, akiknek pótolniuk kell a hiányzó dokumentumokat – tájékoztatott Ady-Kovács-Ferenczi Noémi. A folyósítás pontos menetrendje még nem ismert, de a programkoordinátor szerint ugyanolyan abc-sorrendes beosztás szerint fogják utalni a támogatásokat, mint a tavaly. Így a szülők hozzávetőlegesen utánaszámolhatnak, hogy ha például két héten belül elindul az összegek folyósítása, akkor ők – a családnév kezdőbetűje szerint – mikor kaphatják meg az oktatási támogatást.

(maszol.ro)