Szúnyogirtás Érmihályfalván!

Szúnyogirtás Érmihályfalván!
2021. June 3.
Június 4-én szúnyog- és kullancsirtás veszi kezdetét Érmihályfalva közterületein.
moskito2_wm

Mint már előzőleg közöltük (itt), pénteken, növényvédelmi  permetezés (díszcserje) lesz a település különböző részein. Szintén ezen a napon, szúnyog- és kullancsirtást végeztet az Érmihályfalvi Polgármesteri Hivatal, egy erre szakosodott céggel, annak érdekében, hogy semlegesítse a ,, vérszívókat”.  A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény (CIPETRIN T) a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes.

Felhívjuk a méhészek figyelmét, hogy az említett időpontban zárják el a méheket! A kezelés idejére és az azt követő 2 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. Továbbá kérjük, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék össze,  vagy takarják le.

Érintve lesznek a főutak, tömbház udvarok, bölcsőde, sportlétesítmények, játszóterek, parkok, az élelmiszerpiac területe és a Móka meder.

Rossz idő esetén az említett művelet egy későbbi időpontra halasztódik.

Megértésüket és türelmüket megköszönve,

Karsai Attila, alpolgármester.

Keresés