Táborozni indultak a speciális óvoda gyerekei

Táborozni indultak a speciális óvoda gyerekei
2013. July 9.
Kedden reggel egy hetes feketeerdői táborozásra indultak a speciális óvodába járó gyerekek.
/vlm/Image/Show/84/
A táborozásra indultak egy része az indulás előtt az iskola udvarán

December elején számolhattunk be arról, hogy a Mikulás az ajándékok mellett jó hírrel is bekopogott a speciális óvoda ajtaján, amit dr.Turucz Mária családorvos, megyei tanácsos “tolmácsolt”: nyárára táborozást ígért a gyerekeknek.
A Mikulás – mint tudjuk – szavatartó: kedden reggel a Zelk Zoltán Általános Iskola udvaráról elindultak Feketeerdőre a gyerekek szüleik társaságában.
Dr.Turucz Mária elmondta: a megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság által működtetett tábort vehetik igénybe egy hétre, ahol az érmihályfalvi speciális óvoda gyerekei a nagyváradi Hamburg Ház hasonló lakóival lesznek társbérletben.
A mihályfalvi gyerekek üdülését egyrészt a megyei tanácsos maga támogatta, másrészt rajta keresztül egy projekt keretében Jan Oort (Hollandia, Hardinxveld-Giessendam), továbbá az utaztatás biztosításával az iskola.
A táborozásra eredetileg többen iratkoztak fel, mint akik végül elindultak, de volt olyan is, akit útközben vettek fel, mert nem helyi lakosok.
A gyerekekkel naponta szakemberek foglalkoznak, és minden nap lesz látogatójuk is – a szervezők így próbálnak meg számukra minél több változatosságot teremteni.

Keresés