Tábortüzes, kicsit ködös főtéri szilveszter

Tábortüzes, kicsit ködös főtéri szilveszter
2014. January 2.
Idén is sokan búcsúztatták az óévet a főterén. A tűzijátékot, akár csak tavaly, idén is kicsit elhomályosította a köd.
/vlm/Image/Show/84/
Sokan várták a főtéren az új év beköszöntét

Az önkormányzat hívására idén is több százan búcsúztatták az óévet a Széchenyi téren, ahogyan arról beszámoltunk, az előkészületek az óév utolsó napjának délelőttjén megkezdődtek, amikor kikerültek a főtérre az éjszakai tábortűzhöz összeállított máglyák, illetve a 2007 óta létező szokásnak megfelelően az EU-tagországok lobogóit is az lengette a szél a teret lezáró tömbház előtt, a város karácsonyfája felett. Tucatnyi kukát is kihelyeztek az állandóak mellé, remélve, hogy másnap hajnalban kevesebb szemetet kell majd összeseperni.
Kedden délután lassan köd kúszott a városra, és kora este a tűzijátékot rendező cég alkalmazottai is munkához láttak a látványosság előkészítésével a főtér egy távolabbi zugában. Az első petárdadörrenéseket is nagyjából abban az időben hallottuk, ezek természetesen az éjfél közeledtére megszaporodtak. A szokáshoz híven 22 órakor megszólalt a zene is, és az idő előrehaladtával a tömeg is egyre gyarapodott. Volt keletje a forralt bornak is, ami éjfélre el is fogyott.
Az óév utolsó perceiben már több százan voltak a főtéren, együtt számolva vissza az utolsó másodperceket. A köd miatt a város távolabbi részeiből nem, vagy kevésbé lehetett látni a tűzijátékot, ami a főtérről nézve is kissé homályosabban volt élvezhető a köd miatt, ami talán a tábortüzek melege miatt mintha feljebb szállt volna a központban. Az újév első perceiben Nyakó József polgármester kívánt minden lakosnak boldog új esztendőt.
Január elsején már korán munkához láttak a takarítással megbízott önkormányzati alkalmazottak, így reggel 8 órakor már csak a néptelen utcák utaltak arra, hogy az előző éjszaka történt “valami”…