Táborzáró kiállítás a Gödör rendezvényházban

Táborzáró kiállítás a Gödör rendezvényházban
2023. September 4.
alkoto borito

Szeptember 1-én, pénteken ért véget a 16. Érmihályfalvi alkotótábor, a zárókiállítást a Gödör rendezvényházban tekinthették meg az érdeklődők.

            Mint eddig is minden évben, a város vezetője zárta a rendezvényt. Karsai Attila, alpolgármester beszédében elmondta: örül, hogy valamilyen szinten ő is részese lehetett az alkotás folyamatának, mikor ideje engedte ellátogatott a tábor helyszínére és láthatta, hogyan készülnek az itt kiállított művek. Ígéretet tett, hogy amennyiben a város költségvetése megengedi, jövőre is megrendezésre kerül a tábor, egyúttal köszönetet mondott mindazoknak, akik elfogadták meghívásunkat és szemet-lelket gyönyörködtető alkotásokkal gazdagították a város, már évek óta bővülő galériáját.

További jó munkát, alkotásban gazdag éveket kívánva zárta beszédét, majd átadta a szót Fekete Szabolcsnak. A szegedi grafikus művész elmondta, hogy az idei év témája az „ÉN” – ki vagyok én? mi vagyok én? mi az, ami engem reprezentál?  honnan jöttem? merre tartok?  

Mivel mindannyiuk esetében az alkotásaik egy-egy darab önmagukból, így ezeken keresztül megmutathatják vagy önreflexióként megvizsgálhatják, hogy ők, a művészek, kik is valójában. „Mindenki folyamatosan változik, az életünket nagyban befolyásolják külső és belő tényezők, amik az alkotásainkon keresztül is reflektálódnak”, mondta a táborvezető, majd még hozzátette, reméli jövőre sikerül ismét találkozni, akkor már a 17. alkotótáborban.

            A jövő évi tábor témáját Papp Gábor, margittai művész jelentette be, ami a „Csak 2 dimenzió” lesz. Megköszönte a szíves vendéglátást, a figyelmességet, amit minden évben megtapasztal Érmihályfalván. 

            A megnyitót Darabont Aliz, énektanárnő, és diákjai előadása tette ünnepélyesebbé, felléptek: Józsa Boglárka, Jánosi Erik (furulya), Szűcs Márk (gitár), Tivadar Bence és Molnár Iringó (zongora), VII. C. osztályos tanulók.

            A tábor anyaga szeptember 5-től a városi könyvtárban tekinthető meg.

A tábor résztvevői