Tagokat vár a Syluette Group

Tagokat vár a Syluette Group
2020. January 27.
Lakatos-Dienes Ilona Erika tanárnő a meghívó mellett összefoglalja röviden a csoport eddigi történetét.
/vlm/Image/Show/84/

„A tánc és mozgás formájában az erő rugalmasság, jó állóképesség, szépség, esztétika és harmónia nyilvánul meg a bottal történő művelet közben.”;

A Syluette Group néven közismertté vált érmihályfalvi menettánccsoport az első Nyíló Akác Napok fesztivál alkalmára alakult, Nyakó József akkori kultúrigazgató ötlete nyomán. Lunczer Mária testnevelőtanár lett a csoport vezetője, aki több mint két évtizeden keresztül irányította a csapatot. Akkoriban a megyében a Syluette volt az első és egyetlen menettánccsoport. Lehetetlen lenne felsorolni, de még csak összeszámolni is 26 év fellépéseinek számát. Természetesen állandó résztvevői voltak a helyi rendezvényeknek, sokáig ők vezették fel az augusztus 20–i ünnepséget Nyírábrányban, s nagy álmuk is valóra vált, részt vettek a Debreceni Virágkarnevál forgatagában.

2018 tavaszán vettem át a csapat vezetését: Lunczer tanárnő nyugdíjba vonult, s így a csapat is vezető nélkül maradt. Úgy gondoltam, hogy tanárként és csoportos fitness-instruktorként tudok majd segíteni a koreográfia felépítésében. Azt mondják, gyakorlat teszi a mestert, így hát én is igyekeztem/igyekszem megtenni a tőlem telhetőt.

A lányok csodálatosak, öröm velük dolgozni, legtöbben a líceum tagjai voltak, mára már többen jelentkeznek az általános iskolából. Számuk változó, hiszen van, aki továbbtanul, iskolát vált, elutazik, akár belép a nagybetűs Életbe, dolgozik, de mindig jött/jön utánpótlás . A leggyakrabban parádékra, kulturális eseményekre, város- illetve falunapokra kapjuk a meghívást. Egy koreográfiát mutatunk be csoportban, fúvószenekari vagy egyéb zenei kísérettel, színpadon vagy menetfelvonuláson.

2019 márciusában felléptünk az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum által megrendezett Szalagtűzőn, majd májusban a Nyíló Akác Napokon, júniusban a Diószegi Bakator Bor- és Gasztrofesztiválon, augusztusban az érsemjéni falunapon, októberben a Dióverő Nagyvásáron, novemberben a Jótékonysági hétvégén Noelért, szintén ebben a hónapban a líceum által megrendezett Gólyabálon, majd decemberben a karácsonyi műsort színesítettük.

Felhívom azoknak a lányoknak a figyelmét, akik szeretnek táncolni, érdekli őket a mazsorett vagy a pompom, netán egy közösséghez szeretnének tartozni, de eddig nem mertek lépést tenni ez ügyben, szeretettel várom/várjuk őket, keressenek bátran. A próbák hetfőnként vannak 18 vagy 19 órától a Bartók Béla Művelődési Házban.

Szeretettel,

Lakatos-Dienes Ilona Erika csoportvezető

Keresés