Tájékoztató a fenyőfagyűjtés rendjéről

Tájékoztató a fenyőfagyűjtés rendjéről
2022. January 5.
fenyöfa 2

Január 6. vízkereszt napja. Vízkereszt ünnepéhez számos népszokás kapcsolódik.  Az egyik legismertebb, amit még a mai napig tartanak, hogy vízkereszt napján kell leszedni a karácsonyfát, ezzel végleg elbúcsúztatva az óévet .

Ebben az időszakban, a már használaton kívülre kerülő fenyőfa sok esetben a városszéli területeket ,,ékesíti”. Ennek elkerülése érdekében, az önkormányzat külön elkerített tárolókat alakít ki a tömbházak udvarában, ahonnan a szemétszolgáltató elszállítja ezeket ingyen. A tömbházak esetén,  2022 január 7- 21 között lehet igénybe venni a fenyőfa tárolására kialakított helyeket. Figyelem, más hulladék tárolására szigorúan tilos!

Kertes házak esetében, az ingatlan tulajdonos, a ház elé kell ki tegye a fenyőfát, ahonnan szintén a szemétszolgáltató fogja ingyen elszállítani, 2022, január 10 – 14 közötti időszakban. Arra kell figyelni ez esetben, hogy akkor tegyük ki az utcára a fenyőfát mikor a bio hulladék szállítási nap van, azaz mikor a barna színű kukát kell kitenni. Amennyiben valamilyen oknál fogva (nem tartózkodik odahaza az említett időpontban, stb.) nem tudja kihelyezni a fenyőfát az utcára az említett időintervallumban, az megteheti a következő héten, a tömbházak  udvarán kialakított  tárolók igénybevételével.

Kérem éljen  mindenki a fent említett ingyenes szolgáltatással, a leírtak betartásával.

Karsai Attila – alpolgármester

Keresés