Takarítanak a Gizella malom környékén

Takarítanak a Gizella malom környékén
2012. August 24.
Eltűnt a szemét és a parlagfű az egykori Gizella malom (Valeánka) környékéről. Az épület még meglévő részeit kerítéssel veszik körbe.
/vlm/Image/Show/84/
Eltakarították a szemetet és a parlagfüvet

Az egykori Gizella malom épületét még az előző városvezetés szemelte ki új művelődési központnak, és több erőfeszítést is tett annak kivitelezésére.

Sajnos a pénzhiány gátat szabott a szép tervek gyakorlatba ültetésének, egyelőre csak a látványterv mutatja, milyennek is álmodták meg azt az épületet, mely egy újabb büszkesége lehetne a városnak.

Addig is a városvezetők egyik gondja, hogy a még meglévő épületet meg kell óvni, mielőtt annak még használható részei végleg eltűnnek – ajtó, ablak már régen nincs, és egyre kevesebb a tégla, a tetőszerkezet.

A napokban nagyszabású takarítási akció zajlott és zajlik még most is a Valeánka udvarban: elhordták a szemetet, és eltűnt a gaz is. Karsai Attila alpolgármester elmondta, hogy a közelben lakók már panaszkodtak a sok parlagfűre, ami egyeseknél allergiás reakciókat válltott ki.

Bár a szabadságolások miatt a szokottnál is kevesebb a munkaerő, folyamatosan dolgoznak a város tisztántartásán, ebbe illeszkedik a Gizella malom környékének takarítása is, mondta az elöljáró.

Az egyik épületrészt a kémény körül – melyet alaposan szétszedtek “önkéntesek” – le kellett bontani, mert omlásveszélyes volt.

A jövő héten körbe is kerítik az épületet, hogy megakadályozzák a további széthordását, és próbálják megőrizni legalább mostani állapotában, amíg jobbra fordulhat sorsa.

Keresés