Takarítanak, kirándulnak – aktívak a cserkészek

Takarítanak, kirándulnak – aktívak a cserkészek
2015. May 12.
A cserkészek 2015-ös programtervhez igazodva az Érmihályfalvi Kölcsey Ferenc Cserkészcsapat a jó idő beköszöntével aktívan tölti a tavaszi időszakot. Már készülnek a július eleji szövetségi táborozásra.
/vlm/Image/Show/84/
Az elmúlt szombatot is a szabadban töltötték a cserkészek

A tavaszi nagytakarítás és virágültetés után – amit a tótfalui óvoda portáján végeztek – április 25.-én szemétszedési akciót szerveztek, ami a városi parkot, a futballpálya környékét, illetve 11 utcát érintett. Az akcióban részt vett a csapat apraja-nagyja, és a nap végére sikerül is az eldobált hulladéktól „megszabadítani”; a tervbe vett helyszíneket.
Az elmúlt szombatot is a szabadban töltötték, amikor is a Kőhíd környékén portyáztak. A gyalogtúra alkalmával a legkisebb újoncok is (nagycsoportos óvodások) a nyakukba vették a határt, és elszántan tartották a lépést a társaikkal.
A túra során a cserkészek gyakorolhatták a menetelés szabályait, valamint az azokhoz kapcsolódó énekeket, indulókat, és ami a leglényegesebb, az útvonaluk mentén mindenhol igyekeztek felszedni a gondatlan szemetelők nyomait.
Az egész napos portyát szalonnasütéssel és csoportjátékokkal koronázták meg.
A hétvégi túrázás megfelelő edzés volt a július 1.-5. között megrendezésre kerülő BICSISZ-szövetségi táborra, amelynek idén Várasfenes ad otthont.

Keresés