Takarítják a kertet

Takarítják a kertet
2017. February 10.
Parkként, kikapcsolódási helyszínként kívánja hasznosítani az érmihályfalvi önkormányzat a Bujanovics-kert azon részét, amit neki ítélt a bíróság.
/vlm/Image/Show/84/

Az érmihályfalvi képviselő-testület januári ülésén tudatta a tanácsosokkal Nyakó József polgármester: megérkezett a bíróságról annak az végleges ítéletnek az indoklása, mely a Bujanovics-kertként ismert terület nagyrészét a városnak ítélte. Az évek során többször beszámoltunk az egykori kúria örököse és a város peréről, aminek az épületek és az azokhoz tartozó udvar, kert egyaránt tárgya volt. Még tavaly előtt javítgatta meg az önkormányzat a kert körüli kerítést (pontosabban annak rá eső részét), az után, hogy annak nagyrészét a bíróság neki ítélte, de némi takarítást is végeztek.

Most, hogy a végleges ítélet indoklása is megérkezett, az önkormányzat újra munkába lendült: a város alkalmazottai és gépei, illetve a szociális segélyért munkára kötelezettek bevonásával takarítják a területet (amikor az időjárás engedi). Nyakó József polgármester elmondta: vannak konkrét terveik, hogy a parkot hogyan tegyék hasznossá, kikapcsolódási helyszínné, ahol rendezvényekre is sor kerülhet Ugyanakkor egy keskeny, csak gyalogosok által használható átjárót is nyitnak egyik szélén, kapcsolatot teremtve a Hunyadi Mátyás utca (az országút) és a kert mögötti utcák lakói számára, ezzel egyszersmind megszüntetve a parkon átvezető “ösvényeket”.

(Bihari Napló) (Legalsó képünkön egy előtte-utána montázs.)

Keresés