Takarítják az országút melletti árkot

Takarítják az országút melletti árkot
2013. April 16.
Takarítják a DN19C országút melletti vízelvezető árkot, mely legtöbb helyen megtelt homokkal és szeméttel.
/vlm/Image/Show/84/
Homokkal és szeméttel telnek meg az árkok

A városon átvezető DN 19 és DN 19C jelzésű országutakkal (Értarcsa, Érkörtvélyes, illetve Érsemjén felé) kapcsolatban már építésük során sok kifogás támadt, például, hogy nem volt jól megoldva az esővíz elvezetése.
Egyebek mellett gond az is, hogy az országút melletti, betonozott árkok megtelnek homokkal (és szeméttel).
Az út adminisztrálása a Romániai Nemzeti Utak és Autópályák Nemzeti Társasága kezelésébe tartozik, melyhez számos alkalommal fordult az önkormányzat ezeknek az árkoknak a kitakarítása ügyében, január, március, majd legutóbb már április folyamán is, ám még csak választ sem kaptak, tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől.

Tovább várni a munka elvégzésével nem lehet, így, amikor az idő megengedte, neki is fogtak. A Városháza alkalmazottainak egy része, illetve a szociális segélyért munkára kötelezettek a volt Állami Gazdaság (Gostat) mellett fogtak neki az árkot fedő betontömbök kiemelésének, a homok és a szemét kilapátolásának, majd a betontömbök visszahelyezésének. Nem könnyű, és időigényes feladat, miközben az alkalmazottakra sok más helyen is szükség lenne, tette hozzá az alpolgármester.

Keresés