Takarították a vízgyűjtő és elvezető árkot

Takarították a vízgyűjtő és elvezető árkot
2014. March 13.
Vízlevezető árkot ástak, illetve takarítottak ki az Arany János és a Bethlen Gábor (Kopasz) utcai kertek találkozásánál.
/vlm/Image/Show/84/
Kitakarították a régi vízelvezető árkot

Akárcsak korábban a Bank utca eleji házak kertjei “alatt”, csütörtökön az Arany János és a Bethlen Gábor (Kopasz) utcai kertek találkozásánál takarítottak árkot lakossági kérésnek eleget téve. Karsai Attila alpolgármester a helyszínen elmondta: a lakosok elbeszélése alapján az illető árok nagyon régen volt kitakarítva utoljára, eltömődött a benne elburjánzott bokroktól, fákká terebélyesedett hajtásoktól, nádastól, és elszigetelődött a további árkoktól is. Bár a vizet összegyűjtötte az Arany János utcából, és az udvarokból, kertekből, de nem vezette tovább.
Most, kihasználva, hogy az időjárás lehetővé tette, hogy az erőgépek már rámehessenek a földekre, lehetett ásni, ugyanakkor a területek még nincsenek bevetve, nekifogtak, és egy-két napon belül el is végzik az árok kitakarítását, és “visszakötését” a többi árokhoz, melyek által a víz a Móka patakig tud eljutni. A Városháza erőgépe takarította az árkot, a kitermelt földet, szemetet, növényi hulladékot pedig néhány lakos segítségével (traktorjával, utánfutójával) vitték el a Bethlen Gábor utca irányába jutva ki a kertekből.

Keresés