Találkozó az óvónőkkel

Találkozó az óvónőkkel
2013. May 30.
A város vezetése számít mások mellett az óvónők együttműködésére is, a kölcsönösség jegyében, a közösség előrehaladása érdekében - hangzott el azon a találkozón, melyre csütörtök délben került sor Nyakó József polgármester és 18 óvónő között.
/vlm/Image/Show/84/
Kötetlen formában beszélgettek közös dolgaikról

Korábban már a vállalkozókkal zajlott találkozó, csütörtök délben pedig az óvónőket várta kötetlen beszélgetésre Nyakó József polgármester, annak a tervének keretében, melynek során különböző foglalkozású, hivatású rétegeket szólít meg.
Az üditő és fagylalt mellett zajlott beszélgetés a bemutatkozásokkal kezdődött, majd a polgármester a találkozó célját nevezte meg, miszerint az óvónők között is vannak, akik a hivatásuk által megköveteltnél többet tesznek a közösségért, akár szabadidejüket is feláldozva, és szeretné, ha minél többen lennének ilyenek – ehhez a Városháza minden tőle telhető támogatást megad.

Az óvónők munkájának fontosságát abban nevezte meg a polgármester, hogy ők kezdik meg a gyerekek nevelését, ők azok, akik beléjük “palántolják” a későbbi életüket végig kísérő értékrendet. Ebben a tekintetben sok a tennivaló, és a szülőkkel tartott kapcsolat révén az óvónők egy közvéleményt formáló közösség is, tette hozzá az elöljáró.
Csengeri Csongor, a Zelk Zoltán Általános Iskola igazgatója úgy értékelte, hogy a tanintézmény kereti között az óvónők egy nagyon aktív réteget képviselnek, de ez kevesek esetében lép túl az óvodák falain. Vannak lehetőségek, és a Városháza által kínált segítséget ki kell használni, mondta az igazgató.
A konkrétumokra térve szó esett például az óvodák udvarainak elegyengetéséről, az infrastrukturális fejlesztések (ajtó- és ablakok cseréje, tetők és kerítések javítása) szükségességéről, játékok és didaktikai eszközök beszerzéséről, a dadák hiányáról, magyarországi hasonló intézményekkel történő kapcsolatok létestéséről, a családok sokszor elkeserítő szociális helyzetéről, a gyerekek uzsonnáztatásáról, a hivatalos tanítási időn túli foglalkozásokról.
Zárszóként a polgármester megjegyezte: vannak lehetőségek a támogatásokra, a segítségnyújtásra. Úgy értékelte, hogy “a város szekere jó irányba halad”, érdemes mellé állni, ki anyagi, ki szellemi tehetsége révén hozzátéve, ami tőle telik.

Keresés