Talán túl vagyunk a nehezén…

Talán túl vagyunk a nehezén…
2015. August 17.
Az aszály ellenére a városban nem kellett vízkorlátozást bevezetni, amiért a lakosokat és a szolgáltatót egyaránt elismerés illeti, mondja a polgármester. Rövidesen új kutat is fúrnak.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)
A meteorológusok előrejelzése beigazolódott: enyhült a kánikula és az eső is megérkezett.
Az elmúlt csapadékmentes időszakban sok településen vízkorlátozásokat kellett bevezetni – Érmihályfalva nem ezek közé tartozott, állapította meg elégedetten Nyakó József polgármester, aki ezt egyrészt a lakosság fegyelmezettségének tudja be, mivel nem pazarolták a vizet túlzott locsolásokkal. Igaz, megesett, hogy némelyek az utcai tűzcsapokat megengedve próbáltak illegális módon nagyobb vízmennyiséghez jutni, de ezek elszigetelt esetek voltak. Ugyanakkor dicséret illeti a vizmű alkalmazottait is, akik a nem teljesen megfelelő körülmények ellenére is a helyzet magaslatán voltak, sikeresen tudták kezelni a többször is kritikussá vált állapotokat, a szivattyúrendszer kapacitásának maximális kihasználásával.
A témához tartozik, hogy a vízellátás jobbítása érdekében megtették azokat a kezdő lépéseket, melyek nyomán rövidesen egy újabb, az ötödik kút fúrásába kezdenek. Ez a labdarúgó pálya hátsó (Malom utca felőli) részében lesz, a részletekről majd időszerűségük alkalmával beszámolunk.

Keresés