Támogatás diákok alkalmazásáért

Támogatás diákok alkalmazásáért
2018. June 21.
A Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) emlékezteti a munkáltatókat, hogy azok, akik diákokat vagy egyetemistákat alkalmaznak a nyári vakáció idejére, 250 lejes pénzügyi ösztönzésben részesülhetnek.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció: pecsma.hu)

A Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) emlékezteti a munkáltatókat, hogy azok, akik diákokat vagy egyetemistákat alkalmaznak a nyári vakáció idejére, 250 lejes pénzügyi ösztönzésben részesülhetnek. Ez a támogatás egy évben legtöbb 60 munkanapra igényelhető, minden, egyéni munkaszerződéssel alkalmazott diák után. A pénzügyi ösztönzés és a bérezés közötti különbözetet a munkáltató saját forrásokból biztosítja. A támogatásban részesülhetnek azok a munkáltatók, akik meghatározott vagy ideiglenes időre szóló munkaszerződéssel, a vakáció időtartamával megegyező, vagy annál kevesebb munkaidőre, egész- vagy részmunkaidőre alkalmazzák a diákokat. A 18 év alattiak esetében a napi 6 óra, heti 30 óra munkaidő teljes munkaidőben történő foglalkoztatásnak számít.

A pénzügyi ösztönzés megszerzése érdekében a munkáltatónak a diák vagy egyetemista szerződtetésétől számított 30 napon belül egy egyezményt kell kötnie a Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökséggel. Nem részesülhetnek a támogatásban azok, akik a vakáció megkezdése előtti időszakban alkalmazták a diákot, vagy azok, akik már folyó évben 60 munkanapra ösztönzésben részesültek. További információk az AJOFM nagyváradi székhelyén (Transilvaniei u., 2 sz.), vagy a 0259/43-68-21 telefonszámon, illetve az intézmény honlapján (www.bihor.anofm.ro).

(Bihari Napló)