Támogatást kérnek a kerékpáros akrobaták

Támogatást kérnek a kerékpáros akrobaták
2012. August 25.
Szeretnék elismertetni szélesebb körben is sportjukat azok a kerékpáros akrobatikát (dirt jump) gyakorló fiatalok, akik az önkormányzat támogatását kérték. Bemutatkozásra hamarosan lehetőségük is adódik.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalvi dirt jump-csapat

Fiatalok kopogtak pénteken délelőtt Nyakó József polgármester irodai ajtaján: támogatást kértek annak a csapatnak, mely a kerékpáros akrobatika sportját űzi Érmihályfalván. A látogatás egy találkozót eredményezett, amikor a polgármester felkereste a gyakorló csoportot a Bujanovics-kertben, még tegnap este.

A jobb sorsra érdemes kert “sűrűjében”, egy arra alkalmas részen maguk a fiatalok alakítottak ki maguknak a dirt jump gyakorlására alkalmas pályát, ugrató dombokat emelve, a pálya végén pedig egy kanyart kiképezve.

A csoport tagja, és akár vezéregyéniségének is nevezhető az a Sziky Attila, aki közel négy évvel ezelőtt, 2008. szeptemberének elején már szervezett egy dirt jump versenyt a motocross-pályán, erről ide kattintva lehet olvasni. Attila azóta is jár versenyekre, például legutóbb Gyulán állt rajthoz olyan mezőnyben, ahol nemzetközi versenyek résztvevőivel mérhette össze tudását. Mint fogalmazott, ezeken a versenyeken valóságos csodabogárnak számit, hiszen szponzor nélkül, saját költségen vesz részt rajtuk.

A péntek esti találkozón 16 gyereket és fiatalt számolhattunk össze, akik meg is mutatták a saját pályájukon, mit tudnak. Ugrattak a dombokon, kunsztokat mutattak be, és igaz mai igaz, estek is számtalanszor, de ugyanazzal a lendülettel már álltak is fel, pattantak vissza a nyeregbe (pontosabban a pedálra, hiszen ritkán ülnek le). A legfiatalabb csapattak 8, a legidősebb 20 éves. Utóbbi Sziky Attila, illetve a másik vezéregyéniség, Major Sándor. A csapat tagjai a Táblából, a Kis utcáról, a Dihenesről, a Gencsi kertből verbuválódtak, mintegy átfogva az egész várost, és bizonyítva, hogy a hasonló érdeklődésűek megtalálják egymást.

A polgármesterhez, illetve rajta keresztül az önkormányzathoz címzett kérésük pedig: támogatásként szeretnének egy olyan – induló sáncból és három ugratóból álló – pályát, ahol megfelelő körülmények között hódolhatnak kedvenc sportjuknak. Valami hasonlót, mint ami Nagyváradon, a Gyermekvárosban (Rogériusz negyed) található. Ezen kívül pedig szeretnék meg- és elismertetni a kerékpáros akrobatikát a lakossággal is, hogy – ahogyan fogalmaztak – ne nézzék őket különcöknek.

Nyakó József polgármester a baráti társaságnak adott válasza: egy olyan sportról van szó, melyre szemmel láthatóan fiatalok egy csoportjának igénye van, lelkesek, és ezt bizonyítják is azzal, hogy maguknak pályát építettek – tehát érdemesek arra, hogy lehetőséget kapjanak ahhoz, hogy bemutatkozzanak a nagyobb közönség előtt.

Erre hamarosan sor is kerülhet, hiszen szeptember 16-án egy egész napos rendezvényre kerül sor a Praszler stadionban. Azt az Unirea Sport Klub támogatására szervezik – részletes programjáról hamarosan beszámolunk. Ennek keretében a kerékpáros akrobaták is szerephez juthatnak, a stadion hátsó részében lévő betonpályán megmutathatják, hogy mit tudnak.

Keresés