Tanácsosokat delegáltak az iskolák vezetői tanácsába

Tanácsosokat delegáltak az iskolák vezetői tanácsába
2012. September 19.
A Helyi Tanács szerdán délelőtt tartott rendkívüli ülése egyik napirendi pontjaként megszavazták azokat a tanácsosokat, akik a testületet fogják képviselni a két helyi iskola vezetői tanácsában.
/vlm/Image/Show/84/
Kiss Imre ülésvezető tanácsos (középen) számlálja a szavazatokat

Mindkét iskola vezetőtanácsa 13 tagú, ebből 6 pedagógus (köztük kötelezően ott az igazgató és az aligazgató), 3 tanácsos, 3 szülőbizottsági tag, 1 a polgármester megbízottja.

A Mezőgazdasági Kollégium esetében csak három jelölt neve hangzott el – az RMDSZ-frakció részéről -, így nem kellett titkos szavazást tartani. A 15 tanácsos (1 – 1 tanácsos hiányzott az RMDSZ és az EMNP frakciójából is) egyhangúan megszavazta Kiss Imre, Krizsán Csaba és Nagy László személyét. A polgármester megbízottja az elöljáróság alkalmazottai közül Benkovits Angela főkönyvelő, aki már részt is vett a hétfőn tartott tanévnyitón.

A Zelk Zoltán Általános Iskola esetében öt jelölt neve hangzott el:

-az RMDSZ-frakciótól: Gazsi Zsolt, Bánházi Miklós és Karsai Attila. Kiderült, hogy utóbbi alpolgármestersége miatt nem vállalhatja, helyére jelölték Chiş Gheorghét;

-az EMNP-frakciótól: Szilágyi Ferenc és Pap Sándor. Utóbbi nem vállalta a jelölést.

Háromnál több jelölt lévén titkos szavazásra került sor, a kapott voksok: Gazsi Zsolt és Bánházi Miklós 14 – 14, Chiş Gheorghe 13, Szilágyi Ferenc 4.

A polgármester megbízottja Zima Carmen muzeológus.

Keresés