Tanévkezdés az érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceumban

Tanévkezdés az érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceumban
2021. September 14.
liceum 1

Szeptember 13.-án 10 órai kezdettel Zeffer Tímea igazgatónő nyitotta meg az 1-es Számú Technológiai Líceum tanévkezdő ünnepségét. Az ünnepségen a meghívottakon kívül  csak a kilencedikes osztályok vehettek részt osztályfőnökeikkel. Az igazgatónő köszöntötte a megjelenteket, majd felolvasta a Bihar Megyei Tanfelügyelőség üdvözletét, amelyben megköszönték a példaértékű együttműködést, és sok sikert kívántak az elkövetkezendő tanévre.

Derșidan Ștefania aligazgatónő, bíztató szavai után, Karsai Attila alpolgármester mondta el ünnepi gondolatait, mely szerint az iskolának az életre kell felkészíteni a felnövekvő nemzedéket, hogy azok a diákok akik most kezdik a kilencedik osztályt, néhány év múlva elmondhassák érdemes volt ebben az iskolában tanulni. Az általa képviselt önkormányzat, lehetőségeihez mérten, az itt folyó oktatáshoz minden támogatást meg fog adni a jövőben is. Több pályázat is terítéken van, többek között, az aszfaltozott pálya, befedése. Ebben az iskolában is a közbeszerzés után felszerelésre kerülnek az okostáblák, valamint hamarosan rendelkezésre állnak majd a különböző okos eszközök, laptopok.

Salajan Gabriel rendőr főbiztos, a szabályok betartására és a fegyelem fontosságára hívta fel a diákok figyelmét, ezután Bogdán István római katolikus plébános, előbb a diákokhoz intézte szavait, legyenek szorgalmasak, gyarapítsák tudásukat, a tanáraikhoz fordulva kérte őket türelemmel, odaadással neveljék a gyerekeket, a szülők pedig ehhez nyújtsanak biztos hátteret a tanulóknak. Majd Isten áldását kérte a jelenlévőkre és valamennyi iskolában tanuló diákokra és pedagógusokra egyaránt.

Zeffer Tímea igazgatónő, ezután bemutatta az új osztályokat:

IX. A-Hercuț Bianca

IX.B-Szilágyi József

Első évfolyam: Boda Brigitta- Kereskedelem

Első évfolyam Kulcsár Edmond-Szakács, mezőgépész.

Felsorolásra került a két sikeres Erasmus pályázat, amely alapján,, júliusban 14 felszolgáló szakos diák Spanyolországban vehetett részt szakmai gyakorlaton, majd augusztusban 7 szakács és 7 kereskedelem szakos diák, Portugáliában vehetett részt szakmai gyakorlaton.

A Mezőgazdasági Minisztériumtól 180 000 lej értékű támogatást kaptak meghatározott keretcéllal, de azon belül az iskola dönthet, belátása szerint, annak felhasználásáról.

A ROSE pályázat lehetőséget nyújt az érettségire készülő diákoknak előkészítő órákon részt venni: román és magyar irodalom, matematika, közgazdaság, informatika, biológia tantárgyakból.

A  POC pályázat az okos eszközök beszerzését segíti elő az iskola számára.

A  POCU pályázat lehetőséget nyújt a diákok ösztöndíjhoz juttatásához, valamint felszerelésre kerül egy új informatika és nyelvlabor, valamint egy konyha.

Az igazgatónő zárszavában elmondta, bízik a diákok szorgalmában és hogy élnek majd az iskola által kínált lehetőségekkel.

Keresés