Tanévnyitó a Zelk Zoltán Általános Iskolában

Tanévnyitó a Zelk Zoltán Általános Iskolában
2019. September 9.
A Zelk Zoltán Általános Iskolában 14 óvodás csoport, 22 elemi osztály és 20 gimnáziumi osztály indul, ez összességében kettővel kevesebb, mint az előző tanévben.
/vlm/Image/Show/84/

Parkoló autók végeláthatatlan sora az iskola főépületének környékén, és kezükben virágcsokrokkal érkező gyerekek, szülők: biztos jelei voltak hétfőn reggel, hogy tanévkezdési ünnepséget tartanak az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában.

Csengeri Csongor igazgató köszöntötte a megjelenteket, megköszönte kollégáinak az elmúlt tanévben kifejtett munkájukat, a szülőknek, pedig hogy csemetéiknek ezt a tanintézményt választották.

Elmondta, hogy ebben a tanévben 4 előkészítő osztályt indítanak, ebből egy román tannyelvű, a három magyarból pedig kettő stp by step tanrendszerű. Ötödik osztályból öt lesz, ebből egy román tannyelvű, a négy magyarból pedig egy intenzív angol oktatású. Az iskolában 14 óvodás csoport, 22 elemi osztály és 20 gimnáziumi osztály indul, ez összességében kettővel kevesebb, mint az előző tanévben.

Az oktatás 12 épületben zajlik, az ezek felújítására szánt keretet el is költötték. A tervek szerint ebben a tanévben a Dihenes negyedbeli iskolaépület esik át teljes felújításon.

Az elmúlt tanév végén az országos felmérőn 56,25%-ban teljesítettek, a 27 pótvizsgázóból 24-nek sikerült az utólagos vizsga. Az igazgató hat új kollégát köszönthetett.

A Tanfelügyelőség üzenetét Körmendi Gyula aligazgató, az országos rendőrparancsnokét Cosmina Dat helyi parancsnok olvasta fel.

Nyakó József polgármester sajnálatát fejezte ki, hogy az oktatási rendszer összességében nem kedvez a fiatalok itthon-maradásának, ugyanakkor, mint az utóbbi években mindig, jutalmazta azt az egykori diákot, aki pedagógusként tért vissza iskolájába: idén egy ilyen van, Móricz Nóra óvónő, aki nem volt jelen, hiszen éppen egy másik épületben fogadta óvodásait.

A helyi egyházi vezetők – Balázs Dénes református, Bogdán István római katolikus, Popa Marius ortodox és Demian Mirel Mihai görög katolikus lelkészek – mondtak még áldást a tanévre, néhány kisiskolás verset szavalt majd az igazgató az iskola jelmondatával bocsátotta útra a a diákokat: “Aki zelkes, legyen lelkes”.