Tanévnyitó az Érmihályfalvi 1. Számú Mezőgazdasági Kollégiumban

Tanévnyitó az Érmihályfalvi 1. Számú Mezőgazdasági Kollégiumban
2012. September 17.
Az új és a korábbi igazgatónő is köszöntötte a diákokat a mostantól Érmihályfalvi 1. Számú Mezőgazdasági Kollégium nevet viselő tanintézmény ma délelőtti tanévnyitóján. Ismertették az új pedagógusok névsorát is.
/vlm/Image/Show/84/
A tanévnyitó után a diákok elfoglalták osztályaikat

A szünidő alatt új kerítéssel körbevett iskola udvarán Zeffer Tímea, szeptember elseje óta funkcióban lévő igazgatónő köszöntötte a középiskola tanévnyitóján megjelenteket. Valószínűleg sikerült tolmácsolnia a diákok gondolatát: még hihetetlennek tűnik, hogy véget ért a vakáció. A szülőktől azt kérte, hogy bízzanak a tanárokban és segítsék azok munkáját, míg a kollégáitól, hogy közös akarattal dolgozzanak az iskola érdekében.

Külön köszöntötte Gábor Jeremiás Magdolna tanárnőt, akitől átvette az igazgatói feladatokat.

A korábbi igazgatónő maga is szólt, beszédében köszönetet mondva mindenkinek, aki segítette az elmúlt négy évben igazgatói tevékenységét, beleértve a diákokat is, akik megértették, hogy az ő érdekükben tették amit tettek, hogy XXI.századi körülményeket teremtsenek a tanuláshoz/tanításhoz, ugyanakkor sok sikert kívánt utódjának.

Románul Dersidan Stefania aligazgatónő mondott köszöntő szavakat, bejelentve azt is, hogy az iskolát ettől a tanévtől Érmihályfalvi 1. Számú Mezőgazdasági Kollégiumnak nevezik hivatalosan.

Nyakó József polgármester virágcsokorral köszönte meg Gábor Jeremiás Magdolna igazgatói munkáját (képünkön), illetve kívánt eredményes munkát az új igazgatónőnek. A polgármester ígéretet tett, hogy annak ellenére, hogy „a politikai csillagjárás nem kedvező”;, megpróbálják teljesíteni mindazokat a feltételeket, melyek ahhoz szükségesek, hogy az iskola megkapja azt a rangot, amit megérdemel. Ugyanakkor bemutatta Benkovits Angélát is, aki a Polgármesteri Hivatal főkönyvelője, és akit az elöljáróság az iskola vezetőtanácsába delegált.

A továbbiakban Silaghi Radu rendőrparancsnok kérte a diákok, a szülők és a pedagógusok együttműködését, majd Popa Marius ortodox, Zima Zorel görög katolikus, Györfi József római katolikus és Balázs Dénes református lelkészek kértek áldást az új tanévre.

A megnyitó végeztével a diákok elfoglalták osztályaikat.

A 2012–2013–as tanévben érkezett tanárok

Dihenes Ilona – magyar nyelv és irodalom

Fele Szabolcs – mezőgazdasági ismeretek

Dorin Blaga – informatika

Kozma Károly – matematika

Baricz-Nánási Ferenc – angol nyelv

Bogosel Laura Ioana – francia nyelv

Barbu Niculina – rajz

Zovani Anikó – német nyelv.

Keresés