Tanmedencék építésére készül pályázat

Tanmedencék építésére készül pályázat
2016. September 16.
Kilenc Bihar megyei város a Fenntartható Fejlesztés Egyesületének (ADD) égisze alatt tervez pályázni úszómedencék építésére. Köztük van Érmihályfalva is.
/vlm/Image/Show/84/
Ilyen medencék építésében bíznak

Pénteken reggel látott napvilágot a sajtóban a következő hír:

Fontos döntések születtek a Bihar megyei Fenntartható Fejlesztés Egyesületének (ADD) csütörtöki ülésén. Az egyik úszómedencék építésére vonatkozik kilenc városban – Élesden, Szalontán, Margittán, Érmihályfalván, Belényesben, Vaskohszikláson, Vaskohn, Diófáson és Székelyhídon. A kilenc polgármesteri hivatal képviselője egyöntetűen megszavazta a projektet. „Szándékunkban áll népszerűsíteni a sportot a gyerekek körében, s megteremteni a lehetőségeket is erre. A medencék egyúttal vízi sportmérkőzések megszervezését is lehetővé teszi majd, minden korosztály számára”; – nyilatkozta Pásztor Sándor megyei tanácselnök.

Mivel Érmihályfalva is szóba került, megkérdeztük Nyakó Józsefet, miként kell értelmezni a hírt?

A polgármester elmondta: a nevezett ADD készítteti, ugyanakkor fizeti is a szóba került úszómedencékre vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányok elkészítését. A projekt ebben a fázisában van és amikor megjelenik majd valamilyen pályázati kiírás a megvalósításra, akkor már “ugrásra készen” találja a cél érdekében összefogottakat. Azért készül fel együtt a kilenc város, mert közösen nagyobb az esély egy majdani pályázaton a sikeres elbíráláshoz. Egyébként hideg vizes medencékről van szó, melyek iskolák közelében kapnának helyet.