Tavaszi városszépítés

Tavaszi városszépítés
2018. April 6.
Metszenek, utat egyengetnek, virágot ültetnek, játszóteret javítanak. Rövidesen kezdődik a lakosság számára szervezendő tavaszi lombtalanítás is.
/vlm/Image/Show/84/

A várt tavaszi idő beköszöntésével megkezdődtek a városgazdálkodási/városszépítési munkák.

A fák szinte egyik pillanatról a másikra rügyezni kezdtek, így elengedhetetlen lett a metszés. Karsai Attila alpolgármester elmondta, hogy a munkát a múlt héten kezdték meg és e héten folytatták, ennek során a városháza alkalmazottai metszették a főutak mentén, a városi parkban, a városközpontban és az Egészségügyi-Szociális Központ kertjében lévő fákat, a fatörzseket meszelték, illetve úgynevezett lemosó permetezést is végeztek. Megmetszették a közterületeken lévő rózsatöveket, illetve az ágyásokba virágokat ültettek. Újabb pihenőpadokat is ki fognak helyezni a központba, figyelembe véve a lakossági kéréseket: igény a főtér szoborpark felőli oldalára és a tömbházak udvarára jelentkezett.

Rövidesen megkezdik a játszóterek felújítását, ebbe beletartozik az időközben megrongálódott játékelemek javítása, esetenként cseréje.

Folytatták a város fennhatósága alatti utakon a gyalogátkelők jelzéseinek felfrissítését, a földgyalu pedig elegyengette azokat az utcákat, ahol szükséges volt az úttest járhatóbbá tétele.

Mivel a tavaszi kerti munkálatok a lakosság körében is elkezdődtek, rövidesen sor kerül az ősszel sikerrel megtartott és akkor megígért lombtalanítás tavaszi akciójára. Ennek pontos részleteit (időpontok, városrészenkénti beosztás) rövidesen közöljük.

Keresés