Téglák zuhantak a járdára

Téglák zuhantak a járdára
2013. March 20.
Március 29.-ig kaptak határidőd a Köztársaság utca 4. szám alatti tömbház lakói, hogy megjavíttassák a tetőt, a kéményeket - melyről a minap téglák hulltak a járdára.
/vlm/Image/Show/84/
A kormos téglák a járdán

Február közepén hívták közös megbeszélésre a város vezetői a legrégebbi tömbházak lakóit, és amint akkor beszámoltunk róla, a Városháza akár anyagi áldozatot is vállalna a régi épületek állagának javítására. A meghívásra nem sok meghívott válaszolt jelenlétével, és az akkor megbeszéltek ügyében (lakótársulás alapítása ott, ahol nincs, lakók egyeztetése a felajánlott lehetőségről) nem történt előrelépés – tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől.
Valami azért mégis történt: a minap kormos téglák zuhantak (nem először, máskor cserepek is) a tömbház előtti járdára, nem volt nehéz kitalálni, hogy a három emelet + a tető magasságában lévő kéményből hulltak alá. Szerencsére senkit nem találtak el…
Ezek után fogalmazódott meg a Köztársaság utca 4. szám alatti tömbház lakóinak címezve a 2013.03.19./1038 számú felszólítás, melyet Nyakó József polgármester, Karsai Attila alpolgármester, illetve Indrie Ovidiu mérnök írt alá, s melyben felidézik: a 2007/230-as törvény értelmében kötelező megalakítani és működtetni a lakótársulásokat, melyeknek a törvény 56. számú bekezdése szerint kötelességük a lakóépület gondját viselni.
A városvezetők folyó év március 29.-ben jelölték meg azt a határidőt, ameddig a szükséges munkákat el kell végezni.
A levélből az is kiderül, hogy a megállapítható büntetés 500 lejtől 3000 lejig terjedhet, és “annyiszor szabható ki, ahányszor szükségesnek ítélik, amíg a veszély el nem hárul”.

Keresés