Területrendezés a Bank utcán és a Dihenesen

Területrendezés a Bank utcán és a Dihenesen
2014. August 14.
A Dihenes illetve a Bank utca végén is területrendezési és takarítási akció zajlott/zajlik a napokban.
/vlm/Image/Show/84/
Dolgozik a buldózer a Bank utca végi területen

Buldózer (tolóföldmunkagép) dolgozott a napokban a Dihenesen (a Ch. Darwin és a M. Eminescu utcák végénél), illetve dolgozik még a Bank utca városrészhez tartozó Gyöngyvirág utca végén (azon a területen, ahol a Nyíló Akác Napokon az erdőszéli diszkót tartják).
Nyakó József polgármestertől megtudtuk: a munkálat célja mindkét helyszínen az illegális szemétdombok felszámolása, ugyanakkor a talajrendezés is. A Dihenesen körülbelül egy hete végeztek a munkával, és örvendetes, hogy ott azóta nem jelentek meg újabb szemétkupacok. Remélhetőleg ezután sem tűnnek fel, aki azonban mégis kihordaná oda szemetét, az arra számítson, hogy beazonosítása esetén komoly pénzbüntetést kap. Az elegyengetett terület a későbbiekben legelőként szolgálhat.
A Bank utca végén lévő terület egyike azoknak, melyeket a Helyi Tanács a vonatkozó országos rendeletnek megfelelően úgynevezett piknik-helynek jelölt ki mintegy két évvel ezelőtt. Azóta tervben van a területrendezés, hiszen gödrök és dombok tarkították, és “természetesen” sok szemétkupac is. Most egy egységes szintre hozzák a területet, eltüntetik a szemetet (a további szemetelőkre ott is vonatkoznak a fentiek), illetve a füvesítenek, és a területet fákkal “kerítik be”, mintegy ligetté alakítva azt. A szóban forgó terület egyik oldala határos a Natura 2000-es természetvédelmi övezettel, arra természetesen vigyáztak, hogy annak határát tiszteletben tartsák.

(Csatolt képünkön: a vasúti töltés alatti zöldelő, illetve az azon túli rész tartozik a Natura 2000-hez.)

Keresés