Térzene az eső áztatta főtéren

Térzene az eső áztatta főtéren
2015. May 3.
A hol jobban, hol kevésbé zuhogó eső ellenére is zenélt a főtéren szombat délután az ausztriai Moosbrunn fúvószenekara. A koncert után a két polgármester találkozott a Városházán.
/vlm/Image/Show/84/
A zuhogó esőben is zenélt a fúvószenekar

Margittáról jövet és Székelyhídra menet érkezett szombaton kora délután Érmihályfalvára az ausztriai Moosbrunn fúvószenekara. A Gödör rendezvényházban elfogyasztott ebéd után a 45 fős – a zenekar tagjaiból és kísérőkből álló – delegáció a Széchenyi tér északi oldalán lévő tömbház teraszának védelmében sorakozott fel, ahol Nyakó József polgármester köszöntötte a vendégeket, elismerését fejezve ki, hogy egy 1600 fős település egy ilyen világjáró zenekart tud fenntartani.
A következő egy órában a zenekar polkákat, indulókat, komoly- és könnyűzenei feldolgozásokat adott elő a mintegy három tucatnyi, esernyők alá húzódott publikumnak. Utóbbiak soraiban időközben a zenekarhoz tartozó néhány hölgy is megjelent, egy hordót formázó kulacsból “snapszot” kínálgatva a didergőknek.
A zenekari repertoár végén, mintegy kedveskedve a hallgatóságnak, a “Nyisd ki babám az ajtót!” című nóta feldolgozását fújták, melyhez a közönség soraiból érkezett az ének, a koncertet pedig – ahogyan a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjén szokás – Johann Strauss: Radetzky-indulója zárta.
A dallamok elültével a produkciót Nyakó József köszönte meg, majd Gerhard Hauser Moosbrunn-i polgármester mondott köszönetet a vendéglátásért, a zenekar fotóját és egy CD-jét ajándékozva elöljáró-társának.
A két polgármester – illetve a zenekar két tagja – a Városházán folytatta találkozóját. Nyakó József – Széles Csillának, a Városháza alkalmazottjának tolmácsolásával – bemutatta a várost, majd viszonozta a kapott ajándékokat. Távozásakor Moosbrunn elöljárója viszont-látogatásra hívott meg egy érmihályfalvi küldöttséget.

Keresés