Testvérvárosi ismerkedés

Testvérvárosi ismerkedés
2016. July 1.
Hajdúnánás önkormányzatának alkalmazottai látogattak pénteken Érmihályfalvára, erősítendő a testvérvárosi kapcsolatot.
/vlm/Image/Show/84/
A vendégek a Hazaváró Édesanya szobránál

Egy nagy- és egy kisbusz állt meg pénteken délelőtt a városháza előtt: Hajdúnánás önkormányzatának alkalmazottai érkeztek látogatóba. Mint dr.Juhász Endre László alpolgármester elmondta: a munkatársaknak önkéntes alapon szerveztek kirándulást, ennek keretében látogattak el a határon átkelve Érmihályfalvára is, hogy aki még nem járt itt, az is ismerkedjen meg valamennyire a testvérvárossal. Összesen 55-en vállalkoztak az útra.

A városháza előtt Nyakó József polgármester fogadta a vendégeket, ugyanő a Kristály vendéglőben, reggeli közben, mutatta be nekik a várost, röviden kitérve történelmére, jelenére, közigazgatási viszonyaira, kulturális életére. “Próbálunk úgy élni, hogy ne a kesergés legyen a jellemző ránk, hanem a lehetőségeket kihasználva fejlődjünk”, összegezte mondanivalóját, hozzáfűzve: a város hat testvértelepülése közül talán a Hajdúnánással fenntartott kapcsolat a leginkább működőképes és ez az a város, mely leginkább példaképünkül szolgálhat.

Karsai Attila alpolgármester is többeket a vendégek közül régi ismerősként köszönthetett, ezért is fogalmazott úgy, hogy érezzék magukat úgy, mint akik “hazaérkeztek”.

Sokan a munkatársak közül még manapság is nehezen értelmezik a “határon túliság” fogalmát, azért is gondolták úgy, hogy Érmihályfalvát is beiktatják kirándulási programjukba, mondta Szólláth Tibor nánási polgármester. Hozzátette: azért is hasznos lesz nekik megismerkedni a testvérvárosukkal, mert némelyek akár heti rendszerességgel is találkoznak nevével, különböző ügyek intézésekor.

A városnézés során a vendégek megnézték a kórház felújított épületét, a Széchenyi téren pedig – fagyizás után – az ’56-os emlékműnél álltak meg, illetve a hazaváró Édesanya Szobránál is készült csoportkép. Utolsó állomás a magyarországi vendégek között általában egyre vonzóbb ARA-cipőbolt volt, majd a határ felé indultak a buszok: a kirándulók a Vámospércshez közeli Koppány Kalandparkban folytatták a kikapcsolódást.

Keresés