Testvérvárosok találkozója Hajdúnánáson, EU-s program keretében

Testvérvárosok találkozója Hajdúnánáson, EU-s program keretében
2015. August 3.
Testvérvárosi találkozót tartottak az elmúlt napokban Hajdúnánáson, melyen természetesen Érmihályfalva is képviseltette magát.
/vlm/Image/Show/84/
Nyakó József és Szólláth Tibor hajdúnánási polgármester a csütörtöki találkozón (fotók: András Ildikó, Gábor Éva, Széles Csilla)

“Európa a polgárokért – Városaink a fejlődés tükrében” – Ez volt a címe annak az EU-s projektnek, melyet testvérvárosi találkozó keretében valósított meg Hajdú-Bihar megyei testvárvárosunk, Hajdúnánás, harmadikként pedig “közös ismerősünk”, a lengyelországi Ustron képviseltette magát.
A program csütörtökön kezdődött, amikor a Kéky Lajos Művelődési Központban a városok képviselői két témában – a projekt kiírásának megfelelően – tartottak előadásokat.
Az első témakör: EU-s támogatással végrehajtott fejlesztések, részünkről Széles Csilla polgármesteri tanácsos tartott power-pointos előadást (Penészleki út, építkezés a középiskolánál, csatornázás).
Ugyanő második témában – a szociális felzárkóztatás és esélyegyenlőség biztosításának érdekében bevezetett intézkedések – az ingyenesen szervezett továbbképzésekről szólt. Az előadások elhangzása után a hallottakat a résztvevők kötetlen beszélgetésen vitatták meg.
Pénteken András Ildikó, a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó Bank utcai napközi nevelője tartott tevékenységi beszámolót. A tanárnő társaságában volt Gnandt Krisztina is, aki a napközibe járó diákok egyike (képünkön). Nyakó József polgármestertől megtudtuk, Érmihályfalva élni fog a hajdúnánásiak felajánlásával: egy érmihályfalvi diákot várnak a helyi középiskolába, taníttatási költségeinek felét – szülővárosával felezve – átvállalják.
A testvérvárosok küldöttségeinek ünnepélyes fogadására még csütörtökön este, a strandon felállított rendezvénysátornál került sor. Városunkat Nyakó József polgármester és felesége, Irénke, Széles Csilla polgármesteri tanácsos, Boros József és Marján Sándor tanácsosok, Gábor Éva, az RMDSZ-nőszervezet alelnöke, Kiss Csaba RMDSZ-alelnök, Zeffer Tímea, a középiskola igazgatója, Csűri József, az Egészségügyi-Szociális Központ igazgatója és felesége Lotti, valamint Borbély-Simon Csaba, a kultúrház igazgatója és a Nyíló Akác néptánccsoport tagjai képviselték. Utóbbiak természetesen fel is léptek, egyrészt pénteken a Legenda című “táncos álomjátékban” (a helyi Naná Színház és az érsemjéni Ezüstperje néptánccsoporttal közösen), majd szombaton a strand területén volt színpadon (képünkön), képviselve városunkat a találkozó kulturális részében.
Az eseményről további információk találhatóak ide kattintva:

Keresés