“Tisztelettel kell legyünk irántuk”

“Tisztelettel kell legyünk irántuk”
2020. May 12.
Idén is szerettük volna köszönteni az orvosi asszisztenseket, ápolókat Érmihályfalván, az ápolónők és orvosi asszisztensek nemzetközi napja alkalmából
/vlm/Image/Show/84/

Május 12-én tartják világszerte az ápolók, orvosi asszisztensek nemzetközi napját annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született a brit Florence Nightingale (1820 – 1910), az ápolóképzés kiemelkedő alakja.

Érmihályfalván 2015-ben tartottak első alkalommal ünnepséget az asszisztensek napja alkalmából. Karsai Attila alpolgármester, a Pro Humanitas Egyesület ötletgazdája és a településen elindított ünneplés kezdeményezője nyilatkozott a jelenlegi helyzetröl:

Tekintettel a járványügyi helyzetre, sajnos a 2020 – as év, nem ad okot az ünneplésre, bár igazából most lenne a legmegfelelőbb pillanat arra, hogy ünnepeljük az első vonalban dolgozó egészségügyi munkatársakat, elismerve munkájuk fontosságát. Ők azok, akik leginkább kivannak téve a fertőzésveszélynek. Tisztelettel kell legyünk irántuk, nagymértékben az ő munkájuknak köszönheltjük, hogy településünkön nincs igazoltan koronavírussal fertőzött személy. Egy év elteltével ismét lenne miről beszélni, beszámolni, eszmecserét folytatni szakmai és eseti történésekről. Az elmúlt időszak hibáibol, sikerélményeiből, kudarcaibol, mindannyian tanulunk és igyekeznünk kell mindenkor a megfelelő helyes döntést hozni. Ez a mostani döntés is erről szól. Arról, hogy betartva az előírásokat, nem tudunk mindannyian összegyülni és szokásainkhoz híven közösen, együtt ünnepelni. Hiszem azt, hogy egyénileg mindenki gondolatában bevésődött ez a nap és szívesen emlékezünk vissza az elmúlt évek rendezvényeire. A Pro Humanitas Egyesület, Csüri József vezetésével, tovább fogja éltetni ezt a kezdeményezést és biztos vagyok benne, hogy Nyakó József polgármester úrral közösen az Önkormányzat továbbra is partner lessz ebben.

Szeretnénk ezúton, formabontóan ugyan, minden érintett egészségügyben dolgozó munkatársat köszönteni, megköszönve és elismerve munkájukat.

Kívánunk egészséget, kitartást és sok türelmet az elkövetkezendő időszakban.

Keresés