Tíz perc jó foci elég volt a győzelemhez

Tíz perc jó foci elég volt a győzelemhez
2017. November 6.
Bár zsinórban harmadik győzelmét aratta szombaton, a Madarászi SK ellen, az Unirea, a meccs nagyrészében nem lehetett volna madarat fogatni velünk...
/vlm/Image/Show/84/

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 11. fordulóját úgy vártuk, hogy előzőleg kiütéses győzelmet arattunk a vaskohiak ellen, majd majdnem “eladva” a vezetést nyertünk Székelyhídon, a Parszler stadionba pedig a tabellán mögöttünk lévő Madarászi SK érkezett.

Már mondhatnánk, hogy a szokásos forgatókönyv érvényesült az első félidőben, amikor eleinte mintha nem tudtuk volna, hogy már megkezdődött a meccs, később akadt néhány helyzetünk, melyek kimaradtak, az ellenfél egyszer jutott el a kapunkig, szerencsére ők sem voltak eredményesek. Az idegeskedést “átmentettük” a második félidőre, a helyzet csak “fokozódhatott” volna, ha az 56. percben Gábor G. reflexei nem működnek jól, illetve, ha az 57. percben a madarásziak egy támadáson belül három próbálkozásból legalább egyszer betalálnak 8 – 10 méterről az előttük tátongó kapuba, illetve nem újra a jól kirohanó kapusunkat találják el… Aztán következett jó 10 perc foci a részünkről: már a 60. percben is a gólvonalról mentettek a vendégek, ám a 61. percben megszületett a vezető gólunk, amikor Gego tálalt Lakatos elé, aki szemben a kapuval nem hibázott – 1 – 0; a 71. percben Sándor passzának “szeme volt”, így megtalálta a kapu előtt Gegót, aki higgadtan befejezte a támadást – 2 – 0. Valóban két szép találat volt, ám mintha a vezetésünktől mi magunk pánikoltunk volna be, visszahúzódtunk védekezni, hiába szólt a kispadról: gyertek feljebb! Az ellenfél (akiket távol álljon tőlünk bántani) nem volt túl sok elképzelés birtokában, ám mi helyzetbe hoztuk őket, sőt, még nagyobb elánnal támadtak, miután a 78. percben egy utánpótlás-szinten is ritkán látható, potyaízű góllal szépítettek, miközben a védelmünk a partjelző les-jelzésére várt – 2 – 1. Az utolsó percek így megint idegeskedéssel teltek, hogy húzzuk ki a végső sípszóig, ráadásul Horváth második sárgáját is megkapta a 4 perces hosszabbítás elején.

Ifj. Fele Sándor csapata: Gábor G. – Horváth, Hossu, Gábor J., Iova (17. p. Morgovan), Tóth, Kiss, Daroczi, Sándor, Lakatos, Gego.

A forduló további eredményei és a táblázat ide kattintva tekinthető meg.

A következő fordulóban a Gyapjúi Dacia vendégei leszünk.