Tizenhét párt köszöntöttek aranylakodalmuk alkalmából

Tizenhét párt köszöntöttek aranylakodalmuk alkalmából
2013. May 18.
Ötven éve, 1963-ban kötött házasságot az a tizenhét pár, kiket szombaton délben köszöntöttek aranylakodalmuk alkalmából a kultúrházban.
/vlm/Image/Show/84/
A kultúrházban köszöntötték az aranylakodalmasokat

A Nyíló Akác Napok során 5. alkalommal került sor az aranylakodalmas párok köszöntésére, mondta el a megjelenteket köszöntve dr.Turucz Mária RMDSZ-es megyei tanácsos, aki még a Helyi Tanács szociális bizottságának tagjaként kezdeményezte ezt a típusú ünnepséget. Idén 17 párt köszönthettek, akik 1963-ban mondták ki a boldogító igent.
Dr.Turucz Mária felelevenítette, hogy amikor előzetesen megkeresték az ünnepelteket, többen azt mondták, nem valószínű, hogy eleget tudnak tenni a meghívásnak. Aztán, mikor szombat reggel érdeklődött, kiderült: valamennyien készülődtek, hiszen egy ilyen napot nem lehet kihagyni.
A mai társadalomban egyre kevesebben találják meg a párjukat, akivel akár még fél évszázadnál kevesebbet is együtt tudnának élni, kezdte beszédét Nyakó József polgármester. Kinyílt a világ, szétszéled a család, az idős családtag magára marad – erre a gondra kellene megoldást találni, ami lehetne egyrészt a gondozói rendszer kiépítése, másrészt – és ami talán még fontosabb lenne – újra az elődök iránti felelősségérzetre nevelni az utódokat, tette hozzá a polgármester.
Karsai Attila alpolgármester egyebek mellett a Szentírásból idézett: “Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van, mert ha elesnek, az egyik felemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli fel senki.” (Préd.4:9-12)
A 17 pár pedig – név szerint, ülésük sorrendjében: Nagy Sándor és Irén, Papp Sándor és Irén, Stéfán Gábor és Juliánna, Szabó Ferenc és Margit, Tóth Sándor és Virág, Turucz Sándor és Irénke, Zajti István és Rozália, Zih Sándor és Ilona, Major János és Gizella, Krizsán Géza és Erzsébet, Fülöp Gyula és Lídia, Egri György és Margit, Csűri Sándor és Irén, Csűri Ödön és Katalin, Csonka János és Erzsébet, Bocskai István és Ilona, Bircze György és Ibolya – Király Irén anyakönyvvezető előmondása után erősítették meg házassági, aranylakodalom alkalmára készült esküjüket, melyben fogadalmat tettek, hogy a továbbiakban is szerető figyelmességet tanúsítanak egymás iránt.
Az önkormányzat ajándékait dr.Turucz Mária, Nyakó József és Karsai Attila adták át, a lakossági nyilvántartó iroda munkatársainak közreműködésével.
Az ünnepeltek részéről Bircze Ibolya olvasott fel egy alkalomhoz illő verset, illetve Csűri Katalin, aki sok-sok éven át öregbítette Érmihályfalva hírnevét népdalénekesként, most is elénekelt egy dalt (képünkön), de a generációk egybefonódása jegyében unokáját, Leventét is meghallgathattuk, aki tovább örökíti az éneklés tehetségét.
Az ünnepség közös ebéddel zárult.

Keresés