Tizennyolc csapat nem engedett a ’48-ból

Tizennyolc csapat nem engedett a ’48-ból
2018. March 21.
Idén tizennyolc csapat vett részt a Vitéz Emődi Dániel István történelmi vetélkedőn.
/vlm/Image/Show/84/
A Zelk Zoltán általános Iskola a Dr. Andrássy Ernő Múzeum együttműködésével idén is sor került a Vitéz Emődi Dániel István Történelmi Vetélkedőre, mely a ’48-as forradalom és szabadságharc témaköréhez kapcsolódik.
A Gödör rendezvényházban Varga Róbert történelemtanár, az esemény ötletgazdája és főszervezője köszöntötte az elmúlt pénteken az iskola diákjait – a VI. és VII. osztályos versenyzőket, illetve a VIII. osztályos pártatlan segítőiket, nem utolsó sorban a zsűri tagjait: Fele Mioara, Kovács Brigitta és Bokor János tanárokat.
A 18-ból 17 csapat a megengedett 3 tagú volt, egy csapat 2 taggal vette fel velük a versenyt. A hat fordulóban a következő feladatokkal kellett megbirkózni: bemutatkozás; betűrács; keresztrejtvény; szemléltető anyag bemutatása (ezt előre el kellett készíteni); kérdezz – felelek; képfelismerés. A korábbi években volt éneklés is, de azt a diákok nem szerették, így kimaradt a programból. A díjkiosztás előtt Karsai Attila alpolgármester gratulált a szervezőknek és a versenyzőknek, majd a zsűri tagjai is megdicsérték utóbbiakat, néhány észrevételt is hozzátéve.
A végső eredmények:
– I. helyezett lett a ’48 utódjai csapat (VII. C. – Baricz-Nánási Balázs, Molnár Kristóf, Nagy Krisztián)
– II. helyezett a Görgei gárdája csapat (VII. C. – Kovács Normen, Kovács-Truczkai Panna, Szegedi Fanni)
– III. helyezett lett – a Morituri (Halálba indulók) csapat (VII. C. – Fele Petra, Gyenge Viktória, Molnár Boróka)

– a Forradalmárok csapat (VII. E. – Boros Petra, Dáné Kata, Mármor Viktória).

A helyezettek az oklevél mellé könyvcsomagot kaptak, de minden csapat kapott az emléklap mellé édességcsomagot – és ami szintén nem elhanyagolandó, ugyancsak mindenki egy-egy 10-es osztályzatot magyarságtörténelemből.

A verseny védnöke Cseke Attila szenátor volt, támogatói az Érmihályfalváért Egyesület, a Valcon, az Izirajder, a Derimex és a Das Market cégek.

Keresés