Több mint 10 ezer lejnyi büntetést róttak ki eddig

Több mint 10 ezer lejnyi büntetést róttak ki eddig
2013. April 30.
Az elmúlt másfél hónapban több mint 10 ezer lejnyi büntetést szabtak ki a Városháza illetékesei közterületi- és környezetvédelmi kihágások "jutalmaként".
/vlm/Image/Show/84/
Szinte lehetetlen feladat az illegális szeméttelepek felszámolása

A szombaton tartott önkéntes takarítási akció kapcsán fogalmazódott meg a kérdés: a korábban megígért városrendezési és környezetvédelmi intézkedések során rótt-e már ki büntetést a Városháza, és ha igen, mennyit?
Karsai Attila alpolgármester kérdésünkre közölte: a szóban forgó közel két hónap alatt összesen 12 büntetést szabtak ki, több mint 10 ezer lej értékben. Ebbe értendő közterülettel (például utcán hagyott törmelék, építkezési anyag miatt), de környezetvédelemmel kapcsolatos (például szemetelés, illegális legeltetés miatt – utóbbira a városi parkban is volt precedens) bírság is. Az elöljáró hozzáfűzte: a büntetés nem célja a városvezetésnek, csak egy eszköznek tekintik ahhoz, hogy érvényt szerezzenek a megígért városrendezési terveknek.
Az alpolgármester a témához kapcsolódva ezúton is felhívja a kutyatartók figyelmét, hogy tartsák be a Helyi Tanácsnak az ebek tartására vonatkozó 2006.09.12./61. számú rendeletét, amely kimondja:
– tartsák a kutyákat az udvar / lakás területén, ne engedjék ki az állatokat az utcákra, a közterületekre;
– a nagy testű és agresszívnak minősülő kutyákat közterületen csak pórázon és szájkosárral lehet sétáltatni;
– a kistestű kutyákat közterületen csak pórázon lehet sétáltatni;
– a tömbházakban lakók csak kis- vagy közepes testű kutyákat tarthatnak lakásaikban, a lakóközösségi tagok kétharmadának beleegyezésével.

Keresés