Több pályázat keretében is várnak vendégeket

Több pályázat keretében is várnak vendégeket
2017. September 12.
A középiskolában kiemelt feladatnak tekintik a végzősök jobb felkészítését az érettségire, hangzott el a Mezőgazdasági főgimnázium tanévnyitóján.
/vlm/Image/Show/84/

A Mezőgazdasági Főgimnáziumban az általános iskolában tartott ünnepség után nyitották meg a tanévet. Köszöntőjében Zeffer Tímea igazgatónő hangsúlyozta: akkor lehet sikeres az előttünk álló tanév is, ha a diák-szülő-pedagógus hármas összefogás lesz jellemző rá.

Kiemelt feladatnak nevezte a végzősök felkészítését az érettségire, ugyanakkor beszámolt több pályázatról is, melyeket egyrészt folytatnak, másrészt elkezdenek. Utóbbihoz sorolható a Rose nevű, mely éppen az érettségizők jobb felkészítését célozza, például román nyelvtáborok szervezésével, hogy a célcsoportot alkotó 70 tanuló még jobban előkészüljön a sorsdöntő vizsgán leginkább tizedelő próbatételre. Debreceni testvériskolájukkal, a Baross Gábor Középiskola és Kollégiummal is lesz találkozójuk már a napokban, amikor 28 diákot és 3 kísérőtanárt várnak az “Arany és Petőfi nyomában – egy barátság kezdete” elnevezésű projekt keretében. Folytatódik a Erasmus+ – Hiszünk egy jobb Európában – program is, október közepén görög, lengyel és francia vendégeket várnak.

A szakminiszter üzenetét dr. Derşidan Ştefania aligazgatónő olvasta fel.

Három újonnan érkezett tanerőt üdvözölhettek: Csepei Andra pályakezdő, Sütő Stella több év után tért vissza, ifj. Bánházi Miklós pedig korábban más iskolában tanított.

Nyakó József polgármester, Cosmina Dat rendőrparancsnok, illetve az egyházi vezetők a középiskolában is köszöntötték a tanévnyitókat, kik között ott voltak annak az 5 kilencediknek a diákjai is, melyek közül 1 román és 2 magyar líceumi, 2 pedig magyar szakosztály. Utóbbiak gyakorlatilag nem kettő, de négy szakma közül adnak választási lehetőséget, hiszen profiljaikat tekintve mechanika – cipőfelsőrészkészítő és felszolgáló/eladó – kertészet irányultságúak, 14 – 14 / 14 – 14 diákkal.

Keresés