Több részről is izgalmassá tett meccs

Több részről is izgalmassá tett meccs
2013. September 28.
Ritkán esik meg, hogy egy bajnoki focimeccsen három csapat játékosai legyenek egy időben a pályán. Ez a kuriózum történt az V.-Liga első csoportjának hatodik fordulójában tartott Unirea - Berettyószéplaki Voinţa (2-1) találkozón.
/vlm/Image/Show/84/
Könnyebb három pont is lehetett volna...

Talán nem is kell mondani, hogy az Unirea minden meccsén a győzelem a cél, legyen az idegenben, vagy a Praszler stadionban. Nem volt ez másként szombat délután sem, amikor Berettyószéplak ugyancsak szebb napokat is megért gárdája volt az ellenfél.
Ahogy már szinte “hagyományosnak” mondható, az első percekben eldönthettük volna a három pont sorsát, de pont nem ezt tettük: Illés beadása után Gábor látványos ollózása ment mellé, Csiri passzát Bencic rúgta mellé, Illés egy nagy sprint után ellőtte a labdát a kapu előtt – és még mindig csak a 6. percben jártunk… A helyzeteket tovább sorolhatnánk, az ellenfél ellentámadásokra szorítkozhatott közben, és hogy, hogy nem, kevés híján ők szereztek vezetést, amikor a 20 percben gyakorlatilag első helyzetük során a kapufán csattant a labda! A 39. percben aztán sikerült betalálni: egy szemre is tetszetős akció futott a jobb oldalon, Illés beadását Keresztúri továbbította Bencic elé, aki a léc alá bombázott – 1-0. Végre, átszakadt a gát, a második félidőben jöhet a gólszüret – gondoltuk. A vendégek másképp gondolták, és a szünet után jégkorongra hasonlítva cseréltek: egyszerre négy játékos állt az oldalvonal szélén, mint mikor a hokisok egy sort váltanak le. Mi továbbra is hagytuk kifelé a helyzeteinket, miközben egyszer Ármós a kapufára tornázott egy távoli lövést. A 64. percben aztán a szemfülesség is kellett az újabb gólhoz: kihasználva, hogy bedobásnál nincsen les, a labdával Keresztúri iramodott kapura, a hálóőrt egy csellel elfektette, majd higgadtan a hálóba emelt felette – 2-0. Nem lesz itt már baj, biztattuk magunkat. Hát… A 71. percben a középpályán labdát vesztettünk, Ármós alá szaladt a jobbról érkező beadásnak, a másik oldalról érkező lövésre pedig már nem ért vissza – 2-1. A továbbiakban Gábor, Fele Sz., Sándor Kr., Solti előtt adódott helyzet, miközben a másik oldalon az egyenlítés elmaradása felett bosszankodtak.
Fociban ritkán, mondhatni sosem esik meg, hogy egy bajnoki meccsen, egy időben három csapat játékosai legyenek a pályán. A szombati ilyen, talán világpremiernek is beillő eset volt: a berettyószéplakiak ismerték fel először a középbíróban a Alsólugasi Sporting középcsatárát! A sípmester-csatár jogát senki nem vitatta a játékvezetéshez, de éppen abban a ligában, abban a csoportban, ahol csapata is szerepel?! Apró nüansz, hogy a Sporting a forduló előtt a pillanatnyilag negyedik Unirea és a hatodik Vointa között, az ötödik helyen várta a folytatást… Ennyit a megyei szövetség komolyságáról.
Szabó Zoltán edző csapata a következő összeállításban szerepelt: Ármós – Horváth (57.p. Klein), Nagy Zs., Lakatos, Csiri, Fele Sz. (88.p. Kis), Gábor (84.p. Solti), Létai, Illés, Bencic (74.p. Sándor Kr.), Keresztúri.
Az Unirea a következő fordulóban újra hazai pályán játszik, ellenfele az eddig pontot sem szerző Hegyközszentmiklósi Toldy lesz.

Keresés