Több száz facsemetét ültettek el az önkéntesek

Több száz facsemetét ültettek el az önkéntesek
2013. March 23.
Mintegy hatvanan vettek részt szombaton délben abban az önkéntes akcióban, melynek során az ANL-tömbházak környékén, illetve a Bocskai István utcai játszótér körül összesen 370 rezgőnyár- és hársfát ültettek el.
/vlm/Image/Show/84/
Az ANL-tömbházak környékén ültettek facsemetéket

A korábbi önkéntes akcióktól eltérően, amikor igen kevesen mozdultak meg a hívó szóra, a szombaton délben megtartott faültetésen már mintegy hatvanan vettek részt a város minden részét, és minden generációt képviselve. (Az alábbi, az akció végén készült csoportképen már nincs mindenki rajta.)

A hűvös, de napsütéses időben a megjelenteket Karsai Attila alpolgármester köszöntötte, egyrészt örömét fejezve ki az érdeklődés láttán, másrészt elmondva, hogy az elültetendő fák adományokból származtak, tehát a város költségvetését semmivel nem terhelték. Hozzátette: a városvezetők a zöldövezetek gyarapításában érdekeltek, és ha ki is kell vágni egy-egy fát valahol, azt csak indokolt esetben teszik meg.
Az akció során elsőként az ANL-tömbházak közvetlen közelében ültettek el több sorban facsemetéket, majd a tömbházak melletti mintegy másfél hektáros területen, azzal az elképzeléssel, hogy ott a korábbi illegális szeméttelepet egy liget váltsa fel.

A munkát megkönnyítette, hogy a Városháza nem csak a facsemeték szállításáról gondoskodott, de azt az erőgépet is mozgósította, mely mintegy kifúrta a fáknak a gödröt, így jobbára “csak” a sorok kijelölése, a fák beállítása, illetve a gyökerük betemetése volt az önkéntesek feladata.
Míg zajlott a munka, a tömbházak egyikében tea készült, a forró ital jólesett az inkább karácsonyt, mint húsvét közeledtét idéző időben.

Mivel a tömbházak mellett kiszemelt terület megtelte után még megmaradt néhány facsemete, az önkéntesekből páran azokkal továbbmentek a Bocskai István utcára, és az ottani játszótér körül ültették el azokat.
Az akció végén a résztvevők megbeszélték a következő önkéntes megmozdulás főbb részleteit is: arra a Föld Napja környékén kerül majd sor, és egy átfogó szemétszedés lesz (később pontosítandó helyszínen).

Keresés