Többszörös ünnep a Bank utcai délutáni csoportban

Többszörös ünnep a Bank utcai délutáni csoportban
2014. June 14.
A Bank utcai iskolában működő délutáni csoport többszörös ünnepet tartott pénteken délután: a keresztelések, az elsőáldozások, és a tanév vége adott alkalmat az összejövetelre.
/vlm/Image/Show/84/
A gyerekek és nevelőik a pénteki ünnepségen

A dévai Szent Ferenc Alapítvány “szárnyai alatt” a Bank utcai iskola épületében működő délutáni csoportban ünnepet tartottak péntek délután. Erre az adott alkalmat, hogy nemrég több, a csoportba járó gyereket megkereszteltek, illetve többen pár hete éltek először a szentáldozás szentségével. Nem utolsó sorban pedig a végéhez ért a tanév, mely az első volt a csoport “életében”.
Míg az ünnepi műsorra várakoztunk az osztályteremben, volt időnk szemrevételezni, hogy a falakról gyerekek fotói mosolyognak vissza ránk, a polcon könyvek és társasjátékok, a szekrényben puzzle-dobozok, színes ceruzák és mesefilmes CD-k sorakoztak katonás rendben. Aztán bevonult András Ildikó nevelő a gyerekekkel, akik közül ki több, ki kevesebb bátorsággal mondta el a versét, hogy a műsor után a nevelőtől minden gyerek átvegyen egy kis ajándékcsomagot, illetve egy-egy oklevelet azzal az ígérettel, hogy jövőre, mármint a következő tanévben még jobbak, még ügyesebbek lesznek.
A lelkes közönség természetesen megtapsolt minden produkciót. A publikumot a csoportot támogató római katolikus egyházközséget képviselő Husztig Róbert segédlelkész és Bokor János kántor mellett azok egy része alkotta, akik az elmúlt hónapokban önkéntes alapon segítették András Ildikó munkáját: Barna Tünde, Bató Tímea, Belényesi Katalin, Béres Beáta, Bíró Teréz, Felvinczi Erzsébet, Hajducsi Mária, Molnár Angéla, Mustean Judit, Nagy Brigitta, Nagy Erzsébet, Szilágyi Mária.
Mindezek után fel lehetett vágni az ünnepi tortát, az addig az asztalon várakozó süteményes tálcák is körbejártak, az üdítős poharak is megteltek.
A következő tanévtől újult erővel, újra találkoznak gyerekek, a nevelők – utóbbiak soraiba majd ismét várják a jelentkezőket.

Keresés