Tornalja városnapján járt négy fős küldöttség

Tornalja városnapján járt négy fős küldöttség
2012. October 15.
Érmihályfalva egyik testvértelepülésén, a felvidéki Tornalján a hét végén tartották a városnapokat, melyen négy fős delegáció vett részt.
/vlm/Image/Show/84/
Karsai Attila és Szögedi Anna tornaljai polgármester


Október 11. és 13. között rendezték meg Tornalján a városnapokat, melyre meghívást kapott az érmihályfalvi elöljáróság is. A programban szerepelt egyebek mellett a gömöri kistérségben zajlott kirándulás, a Putnoki Holló László Galéria kiállításának megtekintése, illetve a tornaljai városi képviselő-testület ünnepi ülése.

Karsai Attila alpolgármestertől , az érmihályfalvi delegáció vezetőjétől megtudtuk, hogy csütörtök reggel indultak a 210 kilométernyire lévő testvérvárosba, és szombat délelőtt tértek haza.

A nemrég megválasztott városvezetőknek – a szlovákiai városban is új vezetők vannak – ez volt az első találkozója, amit így ismerkedési alkalomnak is tekintettek. Megállapították, hogy a testvérvárosi kapcsolat eddig csak a kulturális együttműködésre korlátozódott, és ez valószínűleg egy ideig még így is fog folytatódni. Ám ennek keretében lehetséges, hogy már a közeljövőben is közös programra kerülhet sor, hiszen november folyamán Tornalján egy néptáncgálát tartanak, melyen részt vehet a Nyíló Akác.

Tornaljának testvérvárosa Heves is, így az érmihályfalviak a magyarországi város vezetőivel is felvették a kapcsolatot, aminek eredményeként a jövő hónapban velük is terveznek egy külön találkozót.

Keresés