Török Yvett ötödik a Fitparádé fitmodel kategóriájában

Török Yvett ötödik a Fitparádé fitmodel kategóriájában
2013. October 22.
Október harmadik hétvégéjén rendezték meg nők és férfiak számára Budapesten az amatőr és profi fitneszesek 11. Fitparádé elnevezésű nemzetközi versenyét. Az amatőr fitmodel kategória 40 fős mezőnyében az érmihályfalvi Török Yvett 5. lett. (BN)
/vlm/Image/Show/84/
Az eredményhirdetéskor (balról az első), a zsűri, és a bikinis versenytársak társaságában

A budapesti Fitparádé egy olyan nagyszabású nemzetközi fitnesz és testépítő verseny nőknek és férfiaknak egyaránt, melyen szövetségektől független bárki indulhat. A bárkit természetesen idézőjelben kell érteni, hiszen sok munka kell megelőzze azt, hogy a zsűri “bárki” jelentkezését elfogadja. Ellenben sok kategória volt, például a tinédzserektől kezdve a +40 éves hölgyekig terjedően több korosztály jelentkezését várták.

Török Yvett nem csak régóta fitneszezik, de nyomon is követi a fitnesz-világ történéseit, és elhatározta, hogy az idei Fitparádéra benevez. Megfelelt a követelményeknek, melyek előírják például nem csak a sportos testalkatot, de azt is, hogy az narancsbőr-mentes is legyen. A FitModel kategória 40 fős mezőnyében állt(ak) színpadra, a bemutató során 3 alkalommal: először az erre az alkalomra tervezett egyen-sportruházatban, aztán bikiniben. Fontos kitétel a szabályzatban, hogy a versenyző nem pózol, nem “feszít”, hanem lazán és nőiesen vonul, hiszen ezen a versenyen a nőiesség számít, a robusztus izomzat, a dagadó erek hátrányt jelentettek. A harmadik fordulóba a mezőnyből az öt legjobbnak ítélt versenyző jutott be – és ezek között volt nagy örömére Török Yvett is!
Ezt a fordulót már nem a zsűri pontozta, hanem a közönségnek szólt, és a versenyzők egy szponzor által felkínált ruhaszettet viseltek. Az eredményhirdetéshez már ismét bikinit kellett ölteni (jobban mondva arra kellett vetkezni).

Az eredményhirdetéskor kiderült, hogy Yvett az ötödik helyen végzett, ami annyiban csalódást jelentett, hogy – evés közben jön meg az étvágy – már szeretett volna a dobogóra is kerülni, de egy ilyen versenyen rögtön a legjobb öt között végezni is már több, mint dicséretes. Főleg annak fényében, hogy előzőleg napi 8 órás munka után heti 6 kemény edzéssel (3 aerobik, 3 edzőterem) készült, nem is beszélve a diétáról, ami egy “édesszájú” hölgytől nem kis lelkierőt kíván. Ez a remek eredmény arra ösztönzi Yvettet, hogy tovább folytassa nem csak a sportos életmódot, de a kemény felkészülést is, hiszen a további cél most már egyértelműen a dobogó!

(BN)

Keresés