Tovább takarítják az árokrendszert

Tovább takarítják az árokrendszert
2012. August 18.
Ezekben a napokban tovább folytatódik a Bank utcai, illetve a Móka patak jobb oldalán lévő árkok takarítása. A városközponti részre várhatóan csak a késő őszi, téli időszakban kerülhet sor.
/vlm/Image/Show/84/
A "magyar árkot" takarította a kotrógép

Amint arról beszámoltunk, az elmúlt héten a Móka patak eredeti medrének egy részét takarította ki egy kotrógép, ezekben a napokban pedig újabb árkok kerültek sorra. Valójában egy árokrendszerről van szó, melyet nem véletlenül ástak ki annak idején: egymásba kapcsolódóan elvezették a bel- és esővizet. Mivel néhol évtizedekig nem tartották karban őket, megteltek földdel, homokkal, ellepte őket a növényzet – vagyis eredeti funkciójukat nem tudták betölteni, a víz nem tudott elfolyni, el-lápsodott a rét.

Mivel az időjárás kedvező, és a munkagép is rendelkezésre áll, folytatják az ároktakarítási akciót – mondta Karsai Attila alpolgármester. Ezekben a napokban azok az árkok kerültek/kerülnek sorra, melyek közvetlenül a Mókába csatlakoznak, vagy annak már kitakarított eredeti medréhez.

A helyszínen járva láthattuk, hogy a kotrógép a I.L.Caragiale utca végében dolgozott, a helyiek által “magyar árok”-nak nevezett árkot mélyítette.

A Móka városközponti része a késő őszi, téli időszakban kerülhet sorra, amikor már nem okoz kárt a lánctalpas kotrógép a kertekben, de természetesen mindez az időjárástól is függ, mondta Karsai Attila alpolgármester.

Keresés