Továbbképzés egészségügyben dolgozóknak

Továbbképzés egészségügyben dolgozóknak
2015. September 4.
Az anyák, a csecsemők és a családok szakszerűbb gondozásáról tudhatnak meg hasznos információkat azok az egészségügyben dolgozók, akik részt vesznek a nagyváradi Posticumban sorra kerülő képzésen. A helyek száma korlátozott, alább a részletek.
/vlm/Image/Show/84/

A Perinatus Alapítvány november 20. és 22. között képzést tart a nagyváradi Posticumban (Teiului 26, E-mail: info@posticum.ro, tel.: 0755 -107 455)

A tanfolyam díja 150 lej, a szállás ára (2 éjszakára reggelivel) 110 lej, az étkezés (2 napra ebéd, vacsora) 80 lej.

Résztvevők száma: max. 25 fő
Jelentkezési határidő: 2015. október 10.
A perinatális tudomány új eredményei
A perinatális tudomány, mely a magzati élet, a szülés/születés orvosi, pszichológiai és szociológia összefüggéseit kutatja, évtizedek óta fejlődik, de a szakemberek szerte a világon alig ismerik. Ez a hézagpótló tanfolyam megismertet a szakterület új eredményeivel, és lehetőséget ad arra, hogy a résztvevő szakemberek beépítsék szakmai gondolkodásukba az újszerű szemléletet. Lehetőséget nyújt arra is, hogy elsajátítsanak néhány olyan kommunikációs módszert, mely segít az anyák, a csecsemők és a családok szakszerűbb gondozásában. A 3 napos program gyakorlatban is használható ismereteket közvetít.
A tanfolyamon a témában nagy tapasztalatot szerzett előadók fogják a témákat bemutatni, valamint a kommunikációs stratégiákat megismertetni. Valamennyi szakmai program interaktív, diasorok segítenek az elmélet bemutatásában. Az előadásokat beszélgetés és kiscsoportos munka egészítik ki. A Budapesten működő Perinatus Alapítvány munkatársai fogják a legújabb tudományos eredményeket közvetíteni, akik maguk is gyakorló pszichológusok, tanácsadók, orvosok. Egyúttal beszámolnak nemzetközi tapasztalataikról is, és lehetőség lesz a kapcsolat építésre ennek a gyorsan fejlődő tudomány ágnak a magyarországi szakemberivel.
Várjuk azok jelentkezését, akik az egészségügy következő szakterületein dolgoznak, ill. ilyen képzettséggel rendelkeznek:
• orvos, szülészorvos, neonatológus
• pszichológus, pszichoterapeuta
• tanácsadó, mentálhigiénés vagy counselling
• szülésznő, bába
• várandós gondozási szakember
• újszülött osztályon nővér
Program:
November 20, péntek
14 óra – érkezés, szállás elfoglalása
15 – megnyitó, ismerkedés
16.15 – szünet
16.40 – 1. blokk: A kompetens magzat:
A magzat rugalmas fejlődésre képes, tanul és emlékezik. Milyen a magzat érzésvilága, hogyan érzékel, miként kommunikál a környezetével?
18.30 – vacsora
20 – A magzati élet élményei
Szombat
8 – reggeli
9 – 2. blokk: Együttes élmény: szülni és születni
Az anya és a baba együtt átélt élménye mindkettőjükben különböző megélésben jelentkezhet, melynek lenyomata meghatározó lehet életük döntő pillanataiban és elkíséri őket életük végéig.
12.30 – Ebéd
14 – 3. blokk: Várandós anyák és a család felkészítése a szülésre/születésre
18.30 – Vacsora
20 – A szülés élményeinek feldolgozása
Vasárnap
8 – reggeli
9 – 4. blokk: a perinatális események élethosszig tartó hatása:
Felismerjük-e, hogy mintázatok mutatkoznak meg krízishelyzetekben és a változáshoz való viszonyunkban valamint ezek hogyan függnek össze a születés élményével?
12.30 – Ebéd
14 – 5. blokk: a születés élményeinek feldolgozása:
Hogyan szövi át életünket, ha meg tudjuk változtatni a kialakult mintázatokat?
16 – búcsú.