Továbbra is veretlenül

Továbbra is veretlenül
2013. November 23.
Nem csak győzött, de meggyőző fölénnyel tette azt az Unirea női ifjúsági kézilabda csapata szombat délben: Unirea - Margittai H4 AS 23-12 (12-4).
/vlm/Image/Show/84/
A sötét mezes haza csapat újra győzött

Az Unirea női ifjúsági kézilabda csapata a jövő hét végén két tornán is részt vesz, ezért a bajnokság negyedik fordulójában, az eredetileg november 30-ra kiírt meccsüket egy héttel korábban játszották le szombat délben a Margittai H4 AS ellen.


A bemelegítés során, látva az ellenfél termetes játékosait, úgy tűnt, nem lesz egy könnyű menet, ám a sejtés nem igazolódott be. A találkozó egy sajnálatos esettel kezdődött, a vendégek egyik játékosa már az első percben úgy megsérült (felugrásból balszerencsésen, megbicsaklott bokával ért földet), hogy mentő szállította kórházba… Az edzője ölében távozó játékost a közönség sportszerű vastapsa kísérte ki a teremből. Apropó, közönség, a rendelkezésre álló helyet most is megtöltötték, már a csapatot biztató felirat is feltűnt, és két kürt is visszhangzott a falak között.
Visszatérve a játékra, Leu Eugen tanítványai első pillanattól harcosan, keményen védekeztek, és ezzel nem tudtak mit kezdeni a vendégek. A hatos falhoz érve tanácstalanul adogattak, majd leginkább vérszegény kapura dobásokkal zárták támadásaikat. Közben a mieink vagy lerohanták, vagy – ha erre nem nyílt lehetőség – begyakorolt figurákkal hozták zavarba őket. Az első margittai gól a 11. percben esett, amikor már 6-0 után szépítettek. Az első félidő krónikájához tartozik még, hogy kapufából is “kitermeltünk” hármat, de ennek ellenére látható volt, hogy a győzelem nem forog veszélyben, a szünetre 12- 4-es eredménnyel vonultak a csapatok.
A második félidőt kihagyott helyzetekkel, hetesekkel kezdtük, de csak pár percig tartott a kavarodás, és visszaállt a “rend”. A félidő derekán, amikor 17-7-nél először volt tíz közte, látszott, hogy a vendégek “készen vannak”. A különbség tovább nőtt, és 4 perccel a vége előtt – 22-9-nél – Leu Eugen elérkezettnek látta az időt, hogy a legkisebbek is lehetőséget kapjanak. Látványnak sem volt utolsó, amikor a fizikailag erőteljesebb vendégek között a vállukig is alig érő lányaink cikáztak. A végeredmény 23-12-re alakult, a csapat a negyedik fordulóban a negyedik győzelmét szerezte meg.
A pályára lépett csapat (zárójelben a szerzett gólok): Pusztai Myrthis, Rimay Renáta, Torda Vanessa kapusok – Tóth Mária (2), Caragilov Melissa (4), Toma Carmina (1), Toma Denisa (6), Dânga Nicoleta (2), Tóth Vivien (3), Purcel Raluca, Bihari Viktória (2), Lăcătuş Cyntia (2), Vas Gabriella (1), Kis Petra, Purcel Dorina.
A jövő hét végén 2 tornán vesz részt a csapat: pénteken Nagyváradon, vasárnap pedig Avasfelsőfalun.
A bajnokság ötödik fordulójában, december 14-én csapatunk Hegyközpályiban lép pályára.

Keresés