Tulipán kaláka az EP-képviselőjelölttel

Tulipán kaláka az EP-képviselőjelölttel
2014. April 29.
A százholdi legelőn építettek karámot hétfőn délután a Tulipán kaláka keretében, melyen tiszteletét tette Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselője, és képviselőjelöltje.
/vlm/Image/Show/84/
Winkler Gyula maga is fúrógépet ragadott a munka során

A százholdi ANL-tömházak utáni, az új labdarúgópályával átellenes oldalon lévő legelő szélére, az út mentén építettek karámot hétfőn délután a Tulipán kaláka újabb akciójának keretében. A mintegy 30 résztvevő oszlopokat ásott a földbe, melyekre farudakat erősítettek.
A résztvevőket Nyakó József polgármester köszöntötte, elmondva, hogy a munka hozzátartozik a legelő karbantartásához, ahhoz, hogy az állatok ne kalandozzanak ki a legelőről az útra.
Az RMDSZ EP-listájának első helyén lévő Winkler Gyula kampánykörútjának érmihályfalvi állomása volt a kaláka helyszíne. A politikus elmondta: a május 25-i választás számunkra nem személyesen róla, vagy jelölt társairól szól, hanem a romániai magyar közösségről. Ha az eredmény nem lesz megfelelő, az ahhoz vezethet, hogy az RMDSZ 25 év alatt megszerzett tekintélye “megrogyhat”, hiszen nem tud erőt felmutatni a bukaresti törvényhozásban. Winkler Gyula Erdély-szerte azt tapasztalja, hogy az emberek szerint a szervezet nem jár rossz úton, csak szeretnék, ha ezen az úton gyorsabban haladna, és a fejlődés több helyen és látványosabb lenne.
A politikus Székelyhídra indult tovább, ám előtte Nyakó Józseffel, és Borsi Lóránttal, a Tulipán Kaláka mozgalom Bihar megyei főszervezőjével emléklapokat, kalákás emblémával díszített pólókat adott át a résztvevőknek, akik szalonnasütéssel zárták a munkát.
(Winkler Gyula interjút adott honlapunknak, ami ide kattintva olvasható.)

Keresés