Tűzet oltottak cserkészeink Szalacson

Tűzet oltottak cserkészeink Szalacson
2018. May 23.
Cserkész nyílt napot szerveztek az elmúlt hétvégén Szalacson. Meghívást kaptak a környező cserkészcsapatok mellett mindazok a fiatalok, akik a cserkészet felől érdeklődnek, hogy betekintést nyerjenek ebbe az életmódba, egy cserkészcsapat működésébe.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalvi Kölcsey Ferenc cserkészcsapat "munka" közben

A megnyitón Szegedi Dávid, a szalacsi 3. sz. dr. Andrássy Ernő cserkészcsapat parancsnoka köszöntötte a jelenlévőket és főszervezőként ismertette a napi programot. Ezután Borsi Lóránt, a megyei cserkészszövetség elnöke köszöntötte a rendezvény részvevőit, külön kiemelve a szalacsi, ottományi és érmihályfalvi cserkészek mellett azokat a fiatalokat, akik először vesznek részt cserkészprogramon. Horváth Béla szövetségi alelnök Branner Ferenccel, az Eco Bihor munkatársával tartott prezentációt a szelektív hulladékgyűjtésről, annak is a Szalacson beindított 5 frakciós változatáról, ami egyedi számba megy nemcsak a térségben, de országos szinten is. Branner Ferenc vezetésével, a központi parkban, játékos formában is ismerkedhettek a szelektív hulladékgyűjtéssel különböző vetélkedők és ügyességi próbák keretében.

A mozgalmas cserkésznap következő helyszíne az önkéntes tűzoltóság szertára volt, ahol a cserkészek a tűzoltásról hallhattak egy ismertetőt Szántó Imre előadásában, majd gyakorlatban is kipróbálhatták a tűzoltó eszközöket, sőt tüzet is olthattak, hisz a bemutató kedvéért a tűzoltók felügyelete mellett néhány begyújtott szalmabálát is sikeresen eloltottak a cserkészek.

A tűzoltás után jól esett az ebédszünetben elfogyasztott bográcsos, majd a nap további része csapatformáló és szórakoztató játékokkal folytatódott.

(Bihari Napló)

Keresés