Ügyelet hőségriadó idején

Ügyelet hőségriadó idején
2015. July 23.
A Városháza parkolójában lévő sátraknál naponta 9 és 18 óra között tartanak ügyeletet hőségriadó idején, ahol ivóvíz várja a megszomjazókat. A vízmű maximális kapacitáson működik.
/vlm/Image/Show/84/
A Városháza előtt ügyeletet tartanak hőségriadó idején

Szatmár, Arad, Temes, Krassó-Szörény és Mehedinţi mellett Bihar a hatodik megye, melyekre az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön narancssárga jelzésű (másodfokú) hőségriadót bocsátott ki: 38-39 fok is lehet a maximális hőmérséklet.
A Megyei Katasztrófavédelmi Hatóság (ISU) rendszeresen küld az elöljáróságoknak – így az érmihályfalvi Városházára is – értesítéseket a rendkívüli helyzetekről, ezek fényében hozzák meg az ilyenkor szükséges intézkedéseket.
A Városháza előtt parkolóban felállított sátoroknál naponta 9 és 18 óra között teljesít szolgálatot hőségriadó idején a Városháza egy alkalmazottja, illetve az önkéntes tűzoltócsoport egy tagja, aki egyszersmind a SMURD (gyorsmentő szolgálat) tagja is, így szükség esetén elsősegélyt is tud nyújtani. A sátornál a megszomjazók ivóvizet kapnak, az árnyékban megpihenhetnek – mondta el Karsai Attila.
Az alpolgármester hozzátette: locsolják az úttestet a főbb utcákon, melyek mellett azokat is, ahol a betakarított termény szállítása zajlik.
Karsai Attila hangsúlyozta: miközben sok településen vízkorlátozást vezettek be, a helyi vízmű bírja a terhelést, maximális kapacitással, minden szivattyút működtetve, a köztéri virágok locsolásáról sem feledkezve meg. Felkészültek az áramszünetekre is: a tavaly előtt vásárolt, nagy kapacitású áramfejlesztő (melyet már tavaly és idén is használtak a Nyíló Akác Napokon is) automatikusan bekapcsol szükség esetén, így a szivattyúk nem maradnak áram nélkül.

Keresés