Ügyes rajzolók, elegáns manökenek

Ügyes rajzolók, elegáns manökenek
2015. May 18.
Szombaton kora délután a gyerekeké volt a főtér: előbb "varázskrétát" ragadhattak az aszfaltrajzversenyen, majd divatbemutatón léphettek színpadra.
/vlm/Image/Show/84/

A Nyíló Akác Napok szombati, kora délutáni programjában szerepelt a Varázskréta címet viselő aszfaltrajzverseny és a Menő Manó Módi fantázianevű divatbemutató.
Az eseményeket Karsai Attila alpolgármester nyitotta meg, miközben a rajzversenyre a szervező tanítónőknél lehetett jelentkezni, az óvónők pedig a “kimérték” és megszámozták az úgynevezett rajzkereteket. A szervezők nagyjából 50 résztvevőre számítottak, ehhez képest 70 ifjú alkotó látott munkához, hogy a megadott 30 percben elkészüljön rajzával, miközben Halász Judit és a Zenemanók dalai szóltak a hangszórókból. A rajzokat 3 kategóriában tervezték elbírálni – óvodások és előkészítő osztályosok, I. és II. osztályosok, III. és IV. osztályosok -, de az igényhez igazodva azt kibővítették az ötödikesekre is. Kategóriánként az első három helyezettet díjazták, számos dicséretet is kiosztottak, és természetesen senki nem távozott ajándék, emléklap nélkül.
Eközben készülődtek a divatbemutató résztvevői, akik már hetekkel korábban elkezdték gyakorolni a fellépés koreográfiáját Gábor Éva tanítónővel és Salajan Emőke óvónővel. A 34 gyerek (óvodástól negyedikesig) utcai/hétköznapi és ünneplő ruhában vonult színpadra, és elegáns, “igen menő cuccokat” mutattak be. Hogy esetleg több tapsot is kaphattak volna? Hát ennek csak egy akadálya volt: a büszke szülők nem győztek fotózni, videózni… Bemutatóról lévén szó, nem volt eredményhirdetés, de minden résztvevő kapott ajándékot.
A szervezők (alábbi képünkön) ezúton is köszönik a segítséget a közreműködő pedagógusoknak, a támogatást az Érmihályfalváért Egyesületnek, dr.Turucz Mária megyei tanácsosnak, aki ajándékokat ajánlott fel és Caragilov Larissának, aki több kislány frizura-költeményét készítette.

Keresés