Új autót vesz az elöljáróság

Új autót vesz az elöljáróság
2014. September 17.
Némi - borítékolható - vita után a képviselő-testület többsége megszavazta, hogy az önkormányzat új autót vásároljon. A tanácsosok a költségvetés módosításában egyetértettek.
/vlm/Image/Show/84/
Rendkivüli ülést tartott szerda délelőtt a képviselő-testület

Rendkívüli ülést tartott szerdán délelőtt a képviselő-testület, két napirendi ponttal.
Az elsőt Nyakó József polgármester terjesztette a testület elé: ebben a hónapban jár le a 2011-ben vásárolt Skoda Octavia típusú gépkocsi lízingje, a gépjármű-kereskedő a cég pedig kedvező ajánlatot tett a városházának egy Skoda Superb típusú autó adásvételére. A polgármester hozzátette: az elöljáróság járművei több intézményt is kiszolgálnak, például az iskolákat, másrészt pályáznának az ebben a hónapban még “élő” roncsautó programba (ezért a sietség), és a hivatal zöld színű Fordját adnák be. A javaslat a borítékolható hozzászólásokat eredményezte. Pap Sándor tanácsos (EMNP) “örömének” adott hangot, hogy az elöljáróságnak nincs égetőbb gondja, mint új kocsira költeni a pénzt (a havi részlet 2500 lej, biztosítással). Czeglédi Júlia szóvá tette, hogy az EMNP-frakciónak idén még csupán egy határozati javaslata volt, de ahhoz sem kaptak támogatást, és nem is hívtak össze miatta rendkívüli ülést: a kis jövedelműeknek adnának értékjegyeket. Az első felvetésre a polgármester megjegyezte – ugyancsak ironikus hangnemben – hogy az új kocsit a jövendő polgármester is használja majd, az pedig az EMNP reményei szerint az ő pártjuk képviselője lesz. Utóbbi felvetésere Todor Maria jegyzőnő mondta el, hogy milyen formai hibák vannak a nevezett javaslatban, illetve, hogy úgynevezett közügyről lévén szó, nem is lehetne miatta rendkívüli ülést tartani. Chiș Gheorghe, a költségvetési bizottság elnöke hozzátette: az új autó lízingje sem terheli meg a költségvetést jobban, mint a most lejáró. További pro és kontra érvek hangzottak el, melyek végén Nyakó József felvetette a javaslat visszavonását, hozzáfűzve ugyanakkor, hogy “nem flancolásról van szó, ha ezt akarna, akkor magának vásárolna ilyen autót”, ami egyébként nem túlzás egy polgármesternek. Az RMDSZ-frakció 5 perc szünetet kért, melynek végén kezdődött a szavazás: a javaslatot bekezdésenként, majd egészében is 12 igen (RMDSZ, egy tanácsos hiányzott) és 3 nem (EMNP, egy tanácsos hiányzott) szavazattal eredeti formájában fogadták el.
A második napirendi pont a költségvetés módosítása volt, melynek részleteit ugyancsak Chiș Gheorghe vázolta. A leglényegesebb tétel, hogy a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium 600 ezer lejt utalt a Malom utcában zajló korszerűsítéshez, az ottani csatornázás elvégzésére, illetve a városi csatornahálózat részét képező 1. számot viselő átemelőjének kivitelezésére (a Báthori István utcában, a Nagytótfalun, ennél az átemelőnél “fut össze” a szennyvíz, amit a derítő állomáshoz továbbit). Ezt a napirendi pontot egyhangúan megszavazták a tanácsosok.

(BN)

Keresés