Új gyalogátkelők

Új gyalogátkelők
2018. February 19.
A Wesselényi Miklós és a Munkácsy Mihály utcákban.
/vlm/Image/Show/84/

A januárban tartott lakossági fórumon is elhangzott a kérés, illetve más formában is érkeztek lakossági észrevételek azzal kapcsolatban, hogy a Wesselényi Miklós utcában igen hasznos lenne gyalogos átkelőket kijelölni. Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, baleset is történt az utcában, ami már nem is az első volt, annak következtében, hogy – ahogyan a lakosok elbeszélik – mióta megjavították az utat, a járművezetők nem feltétlen tartják be a megengedett haladási sebességhatárt.

A kérések nyomán vitatta meg az ügyet az önkormányzat közlekedési problémákkal is foglalkozó bizottsága, aminek nyomán a napokban először gyalogosátkelőt jelző közlekedési táblákat helyeztek ki a Wesselényi Miklós utcában 2 helyen, illetve a Munkácsy Mihály utcában 1 helyen, hétfőn pedig ezt követte az útburkolati jelek felfestése is. Ezek mellett egy, a Munkácsy Mihály utcából a Kazinczy Ferenc utcába kihajtó járművezetők dolgát megkönnyítő közlekedési tükröt is kihelyeztek.

A megfelelő időjárás tette lehetővé, hogy a közlekedési táblák kihelyezését követhesse a zebrák felfestése, mondta Karsai Attila alpolgármester, hozzátéve: ha maradnak a megfelelő körülmények, a város többi zebrájának újrafestése is megtörténik a napokban.

Keresés