Új igazgató és aligazgató az általános iskolában

Új igazgató és aligazgató az általános iskolában
2016. September 1.
Szeptember elsején történtek meg a kinevezések a megyei tanintézmények intézményvezetői tisztségeibe. Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában (is) változás történt.

Kéry Hajnal, a Bihar Megyei Tanfelügyelőség helyettes vezetője a magyar tannyelvű iskolák vezetőségében történt változásokról tájékoztatott. Elmondta, hogy a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum új igazgatója Ecsedi Ferenc lett, és mivel a most kezdődő tanévtől hetven fölé emelkedik a tanintézményben működdő osztályok száma, ezért az eddigi két aligazgatói tisztség mellett egy harmadik is létesül. Az új aligazgató Barta Imre lett, a másik két aligazgató személye nem változott: ők Kozma Sándor és a román tagozatért felelős Olimpia Gherman. Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában az eddigi aligazgató, Varga Róbert vette át az igazgató tisztséget, itt az új aligazgató Gábor Éva. A borsi Tamási Áron Mezőgazdasági és Ipari Szakképző Iskolának új aligazgatója van Farkas Judit személyében, a tenkei Nicolae Jiga Elméleti Líceum új aligazgatója Szabó Attila Levente.

Kéry Hajnal elmondta, hogy valószinűleg már nem lesznek változások a tanintézmények vezetőségeiben az új tanév kezdetén, noha elméletileg a tanfelügyelőség bármikor visszavonhatja a tanintézmény-vezetők kinevezését.

(erdon.ro)

Keresés