Új lépés a megvalósításban Projektcím: „Innovatív mezőgazdasági technikák a vállalkozói készségek fejlesztése érdekében a jövő gazdálkodóinak” Projektszám: 2020-1-IT01-KA202-008505

Új lépés a megvalósításban Projektcím: „Innovatív mezőgazdasági technikák a vállalkozói készségek fejlesztése érdekében a jövő gazdálkodóinak” Projektszám: 2020-1-IT01-KA202-008505
2023. April 11.
PHOTO-2023-03-28-22-07-41

A Portugáliában, Görögországban, Romániában és Finnországban tartott projekttalálkozókat követően Litvánián volt a sor, hogy otthont adjon egy ilyen találkozónak. 2023. március 27-31 között a hat résztvevő ország diákjai és tanárai a litvániai Panevezysben gyűltek össze az „Innovatív mezőgazdasági technikák a jövő gazdálkodóinak vállalkozói készségeinek fejlesztésére” című, 2020-1-IT01-KA202-008505 számú projekt ötödik transznacionális mobilitására.

Romániát az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum kilenc diákjából és három tanárából álló csoport képviselte, akik nyitottak voltak együttműködni az európai partnerekkel, hogy megosszák tudásukat és bevált gyakorlataikat a mezőgazdasági vállalkozások hatékony irányítása terén.

A mobilitás során a diákok vegyes csoportokban (hat csoport, minden országból egy diák) dolgoztak a „Hogyan irányíthatok, újíthatok és fejleszthetek egy vállalkozást?” témájú gyakorlati tevékenységeken.

Úgy véljük, hogy rendkívül eredményes hetet tudhatunk magunkénak különböző tevékenységekkel, amelyek mind a résztvevők mezőgazdasági területen szerzett szakképzettségét, mind pedig kreativitását, vállalkozói szellemét, kommunikációs készségét, meggyőzőképességét kihangsúlyozták. Új üzleti ötletek javaslatai születtek a mezőgazdaság terén, címkék készültek a mezőgazdasági termékekhez, új piacok azonosítására került sor, valamint innovatív módszerek javaslatai készültek online népszerűsítéshez.

Az érmihályfalvi diákok kijelentették, hogy örülnek ennek az élménynek. Új dolgokat tanultak a szakterületen, azonban nem csak szakmailag gazdagodtak, hanem új barátokat is szereztek, bővítették kulturális látószögüket a vendéglátók által szervezett látványosságok feltérképezése révén.

Májusban kerül sor a hatodik mobilitásra a projekt keretében, Jaliában. A diákok már nagyon várják ezt az újabb találkozót, és eltökéltek abban, hogy kihasználják a felkínált lehetőségeket, hogy jobb szakemberekké és európai polgárokká váljanak.

A projekttevékenységek eredményei a projekt http://farmersforfuture.eu weboldalán és a https://www.etwinning.net/ro/pub/index.htm platformon érhetők el.

Keresés